Nytt liv blåses i Revyy och La Vida

Nytta. Stadshotellets hotellchef Markku Haila och restauratör Kari Itäluoma ser fram emot att samarbeta då deras respektive verksamheter stöder varandra. Bild: Johanna Lemström

I september stängde restaurangerna Revyy och La Vida i Ekenäs. Om en vecka, den 5 november, slår de upp dörrarna igen. Nu under Kari Itäluomas ledning.

I Mathildedal vid Meri-Teijos fritidsområde driver Kari Itäluoma sedan tidigare restaurangen Ruukin Krouvi. Då restaurangerna Revyy och La Vida, i samma hus som Stadshotellet i Ekenäs verkar i, stängde i september hörde hotellchefen Markku Haila av sig.

– Han ringde och frågade om jag var intresserad att ta över, säger Kari Itäluoma.

Ingen lunch, men nattklubb

Vilket han uppenbarligen var och den 5 november slår restaurangerna upp sina dörrar igen. Dock i litet annan tappning än förr:

– Revyy blir Night Revyy, en nattklubb. Vi kommer inte att ha lunchservering heller som det fanns här tidigare, säger Itäluoma.

Night Revyy på övre våningen kommer också att bjuda på musik på helgerna, dock inte levande sådan utan spelad av diskjockeys.

På vardagar, från måndag till torsdag, håller man öppet från 17 till 21 och på fredagar ända till klockan 2 på natten.

– På lördagar öppnar vi redan 12 och håller öppet ända till klockan 4 på söndagsmorgonen. Och köket är alltid öppet då restaurangerna är öppna.

Så man kan få mat ända till klockan 4 på morgonen?

– Ja, det kan man.

Menyn blir liknande som på Ruukin Krouvi, avslöjar Itäluoma.

– Vi har skaffat en pizzaugn till köket och kommer utöver pizzor att bland annat erbjuda burgare och biffar … och efterrätter. Det är inga små burgare utan fullstora matportioner, säger han stolt.

Inför nyöppningen om en vecka har man piffat upp restaurangen i övre våningen, det som ska bli nattklubb och tidigare fungerade som lunchrestaurang. Det doftar ännu målarfärg och roddbåten som man tidigare serverade sig sallad ifrån har förpassats ut på gården.

– I vår kanske vi planterar blommor i den, det är planen, säger Itäluoma.

Bardisken på övre plan har dessutom förlängts och ett litet kabinett har inretts i ett hörn av salen.

Mer läsning