Nytt 0-0-resultat för EIF

På lördagskvällen spelade Ekenäs IF sin tredje raka fotbollsmatch utan att göra eller släppa in mål. 0–0 mot Jaro i Jakobstad betyder att laget fortsättningsvis är obesegrat i division 1.

EIF som endast har släppt in två mål i årets serie, vilket är minst av alla lag, hade åkt till Jakobstad på lördagen. Där väntade Jaro som är seriens så här långt målfarligaste lag med 14 fullträffar.

Det kan jämföras med tre mål för EIF. Med tanke på det blev utgångsläget onekligen lite intressantare.

Den första farliga chansen gick till Jaro och EIF-bekantingen Sasa Jovovic. Men anfallarens skott gick förbi stolpen.

Efter det fick Jaro allt svårare att forcera EIF:s försvar och det ledde till ett skakigt spel hos hemmalaget. Framför allt mittbackarna Johan Brunell och Pavle Milosavljevic hade problem med uppspelen och det resulterade i att Jaro inte fick igång något passningsspel att tala om.

- Vi mötte ett bra lag med snabba och farliga spelare. Det kände vi till och i den första halvleken klarade vi av att stoppa dem. Överlag tyckte jag att vi kontrollerade spelet innan paus, säger EIF:s tränare Gabriel Garcia Xatart.

EIF spelade piggt i första halvleken men precis som i de tidigare matcherna lyste målchanserna med sin frånvaro. Laget är onekligen skickligt på att hitta varandra i passningsspelet men har svårt att komma in i straffområdet. EIF:s bästa chans gick till Jacob Bushue som nickade bollen förbi målet i samband med en frispark slagen av Hanson Boakai. I paus var ställningen 0-0.

Inga mål

EIF var illa ute genast i början av andra halvleken. Kim Böling serverades ett bra läge framför EIF:s mål men målvakten Jonathan Jäntti och mittbacken Chakib Hocine såg till att hemmalaget misslyckades. EIF hade fortsättningsvis svårt att skapa målchanser och de få lägen som skapades gick till Jaro.

- Efter paus fick Jaro mera att säga till om och de hade några farliga fasta situationer. Men vi försvarade bra, säger Xatart.

Med ungefär 25 minuter kvar att spela hade Olusanya Anthony ett jätteläge att föra upp Jaro i ledning. Men trots att han var helt ensam med Jäntti så klarade inte Jaro-spelaren av att nicka bollen i mål.

I den 67:e minuten bytte EIF ut Etchu Tabe till förmån för Felix De Bona. Visserligen kan Tabe hålla bollen med hjälp av sin storlek, men mot Jaro gjorde han ingen större match.

En sista chans

Några minuter skedde åkte Jaro på en tung motgång. Johan Brunell skadade sig och fick bäras ut på bår. Jaro pressade hela tiden på för att spräcka nollan, medan EIF verkade allt mer tillfredsställt med 0-0 ju längre matchen led.

Ett resultat EIF för övrigt har trivts med den här säsongen. Inför lördagens sjätte omgång hade EIF tre gånger spelat 0-0.

I slutet av matchen hade Boakai ett bra läge att ge ledningen åt EIF, men det enda han lyckades med var att skjuta på en motståndare. En stund senare blåste domaren av matchen och EIF:s tredje raka 0-0 var resultat var ett faktum.

- Vi försökte skapa chanser och vi provade på olika saker. Men just nu lyckas vi inte i målskyttet och det är någonting vi måste bli bättre på. Jag tror ändå att om vi lyckas göra ett mål så kommer flera att följa. Samtidigt kan jag inte vara annat än nöjd med spelarna som jobbar hårt och vi har ju ännu inte förlorat, säger Gabriel Garcia Xatart.

Jaro–EIF 0–0

EIF: Jonathan Jäntti; Viktor Limnell, Ulrich Meleke, Chakib Hocine, Ville Sevón; Atte Sihvonen, Hans-Emil Honkasalo; Hanson Boakai, Etchu Tabe (67. Felix De Bona), Akseli Ollila (60. Johan Estlander)