Nylands brigad har fyra coronavirusfall

Just nu är fyra beväringar smittade av coronaviruset på Nylands brigad. Bild: VN-arkiv

Tidigare i veckan meddelade Nylands brigad att en beväring har smittats av coronaviruset. Nu är fyra beväringar smittade.

På torsdagen meddelar Marinen i ett pressmeddelande att det för tillfället finns fyra bekräftade coronavirusfall på Nylands brigad. De smittade är beväringar och två av dem finns på garnisonen medan två stycken vårdas i sina hem. Beväringarna som är hemma har testats i sina hemkommuner och har inte återvänt till brigaden i Ekenäs efter sina permissioner.

– I enlighet med brigadens epidemiplan har vi placerat de insjuknade och de utsatta i olika avdelningar. De är åtskilda från övriga beväringar för att hindra spridningen (av viruset reds. anm.). Vi fortsätter med indelningen av beväringarna i tre stora avdelningar och vid behov delar vi in beväringarna i ännu mindre grupper. Utbildningen anpassas till det rådande läget. Beredskapen säkerställs i alla lägen, säger stabschef Mika Immonen i pressmeddelandet.

I pressmeddelandet slås det också fast att de smittade beväringarna på brigaden uppskattas ha kommit i kontakt med tiotals andra personer i sina enheter. Kartläggningen av beväringar som kommit i kontakt med de smittade är i full gång och alla som får symtom testas.

Läs också: En beväring på Nylands brigad har smittats av coronaviruset

Brigaden bekräftar också att minst två repetitionsövningar kommer att inhiberas.

– Samhället är för tillfället i vissa områden i en upptrappningsfas vad gäller spridningen av coronaviruset. Under repetitionsövningar träffas människor från många olika delar av landet och genom att inhibera vissa repetitionsövningar vill vi minska risken för att viruset sprids, säger Mika Immonen.