Nya krögare nöjda med sommaren

Nytt. Café Tre Troll befinner sig i den förnyade skärgårdshamnen. Bild: Patrik Lindström

I sommar har två nya krogar verkat i Bromarv. Det större utbudet har ökat konkurrensen och lockat fler människor till byn.

Från och med sommaren finns det fyra krogar inom en kort avstånd från varandra i Bromarv. Theodors restaurang och kafé vid Hälsogården och Café Tre troll nere vid den förnyade skärgårdshamnen är sommarens nya aktörer i Bromarv. På restaurangerna har man inte kunnat jämföra med tidigare somrar, men det har funnits tillräckligt med kunder på båda krogarna.

– Det har gått över förväntan. Det har varit mycket folk i byn och det känns som om både semester- och båtfolket hittat hit, säger Petra Mannström, som äger Theodors.

På Café Tre troll var man tvungen att starta verksamheten i mindre skala än planerat vid midsommar, då bygget i hamnen drog ut på tiden. Björn Wadenström som äger det nya hamnkaféet, är ändå nöjd med sommarens kundantal.

– Det har rört sig mycket människor här i sommar och vi har haft bra med kunder, även om jag inte kan jämföra med tidigare somrar, säger Wadenström.

Också på de äldre restaurangerna i byn har det gått bra.

– Det har varit fint väder i sommar och därmed har också människorna hittat hit. I år har det varit mera människor i Bromarv än under andra somrar och vi har haft bra med kunder, säger Timo Grönroos från Café Spiltan.

– Däremot måste jag konstatera att det ökade restaurangutbudet har minskat vår försäljning en aning, säger Grönroos.

På Rusthållets Stallkrog ser man den ökade konkurrensen som en bra sak för restaurangerna i Bromarv.

– Vi har haft mycket kunder och sommaren har varit riktigt bra för oss, säger Sara Randström på Stallkrogen.

– Min åsikt har från början varit att det ökade utbudet kommer att locka fler människor till Bromarv och kanske till och med få dem att stanna en längre tid. Jag tror inte heller att vi är tvungna att tävla om kunder med de andra restaurangerna, åtminstone under sommaren, säger Randström.

Mer läsning