Galleri Kobra öppnar i Karis

Ett nytt galleri med satsning på barn och unga öppnar i oktober.

Den 15 oktober slår Galleri Kobra upp sina dörrar för första gången. Det nya galleriet upprätthålls av Fotocentrum Raseborg och kommer att finnas på Köpmansgatan i Karis. Fokus kommer att ligga på barn och unga. Tanken är att Galleri Zebra skall flytta in i samma lokal.

Kobra ska fungera som en integrerad del av Fotocentrum Raseborgs verksamhet som hittills mest fokuserat på utställningar genom den verksamhet man upprätthållit via Galleri Zebra. Under en övergångsperiod kommer man att ha två verksamhetsutrymmen.

Ung kultur

Kobras verksamhet kommer att kretsa kring ung kultur, främst foto och videokonst, men även i kombination med poesi, bildkonst, musik, dans, performans och andra kreativa uttryckssätt.

Kärnområdena för Fotocentrum Raseborg har under de senaste åren varit miljö och natur, samhälle och sociala frågor som till exempel identitet, invandring och integration. De här elementen kommer att synas också framöver i utställnings- och kursverksamheten.

Det går bra att boka en träff med galleristen Tanja Is och ordförande för Fotocentrum Raseborg Katja Juhola om man önskar ytterligare information om flytten och förnyelsen.

Mer läsning