Ny säsong kör i gång för ETK

Äntligen. I tisdags var det dags för säsongsöppning på tennisbanorna i Ekenäs. Bild: Jesper Sundström

I tisdags inledde Ekenäs tennisklubb officiellt utomhussäsongen med en spelkväll. Nu fortsätter sommaren med bland annat en tenniskurs.

ETK ordnade sin traditionella säsongsöppning, om än i en lite annorlunda tappning. Fokus låg den här gången på att locka barn och deras föräldrar till tennisbanorna för att spela.

– Vi hoppas att en del nya spelare skulle hitta till sporten. Det här kan bli en återkommande grej. Vi vill föra fram att tennis är till för alla, säger ETK:s huvudtränare Peter Helenius.

För tillfället har ETK drygt 100 juniorer i ledd träning och det är en siffra som hållit samma nivå de senaste åren. Dessutom är det glädjande att flera av juniorerna också är yngre.

– Det är svårt att säga vad det beror på. En möjlighet kan vara att intresset har väckts då vi besökt olika skolor med anledning av tennisförbundets Street tennis-projekt, säger Helenius.

Tisdagens evenemang och liknande fyller också en funktion.

– Vi har ordnat spelkvällar för juniorerna och de har varit populära. Senast i förra veckan deltog 18 stycken, säger Helenius.

Nya spelare är välkomna med och det krävs inte så mycket som man kunde tro.

– Redan banorna är ett bra exempel. Även om vi förstås gärna ser att man är medlem, så behöver man inte vara det för att spela, säger Helenius.

Stort intresse

I vintras anställde ETK en verksamhetsledare och valet föll på Nina Hindersson. Hon berättar att den inledande tiden varit rolig, även om det varit mycket nytt.

– Vi har jobbat mycket med att förbättra klubbens synlighet. Webbsidan är en sak som blivit bättre och sedan har vi blivit aktivare på sociala medier.

Då utomhussäsongen är inledd så kan siktet ställas in på sommarens olika evenemang. Det största är förstås de klassiska Ekenässpelen i början av juli, men innan det skall även klubbmästerskapen avgöras.

ETK kan dessutom erbjuda någonting nytt i år. Tidigare somrar har det också ordnats en grundkurs i tennis, men årets upplaga skiljer sig ur mängden.

– Vi kommer att ha tre tenniskurser i juni för barn i lågstadieåldern. Intresset för att delta har varit stort, men under den sista veckan finns det några platser lediga, säger Hindersson.

Deltagarna kommer förstås att spela tennis, men man kommer också att göra andra saker.