Ny målvakt klar för HIK

Ny målvakt. Kristofer Karlsson är klar för HC HIK. Bild: Privat

Hangölaget HC HIK fortsätter se om sina led till ligalaget i handboll. Nu är det klart med svenska målvakten Kristofer Karlsson.

Under helgen presenterade HIK tunga nyförvärvet Nikola Zujic och på torsdag kväll kom nästa namn. Den 25-åriga målvakten Kristofer Karlsson kommer närmast från svenska div. 1-laget Kungsängens SK som i våras var nära att få kvala för allsvenskan.

– Och Kungsängen är fortsättningsvis mycket nära mitt hjärta och det är mycket möjligt att jag någon gång återvänder dit. Men när den här chansen kom kände jag att jag måste ta den, säger Karlsson som tidigare spelat i en rad svenska föreningar, samt på Färöarna.

Dessutom är han australiensk landslagsspelare, Karlsson som är född i Australien, men uppvuxen i Sverige, har bland annat spelat 24 A-landskamper för Australien.

– Det har varit fina erfarenheter med Australien. Med U21-landslaget har jag också spelat mot Finland med spelare som Nico Rönnberg och Timmy Thor. Det var ett duktigt lag och det gav mig också en bild av finländsk handboll, säger Karlsson.

Nytt lag

Och det kan vara till nytta av eftersom han med sin sambo till nästa säsong flyttar till HC HIK och Hangö. Helt okänd är dock staden inte.

– Första gången jag var där var det på semester och jag visste inte ens om att man spelade handboll där. Men sedan bjöd HIK in mig på ett testtillfälle. Det gick bra och jag kände att jag ville vara med om den här resan med laget, säger Kristofer Karlsson.

Också inom HC HIK är man nöjd med lösningen. Tränaren Petter Forsström konstaterar att Karlsson och Zujic ger laget en helt annan staga.

– Kristofer är en typisk svensk målvakt, han täcker skotten bra och har mycket fina öppningar. Vi är otroligt nöjda med den här värvningen, säger Forsström.