Ny förlust med ett mål för HIK

Mathias Sandblom stoppades av Oskari Lehtonen. Bild: Thomas Sundström

Två matcher och två förluster med ett mål. HC HIK:s handbollsherrar har fått en riktigt tuff start på FM-ligans kvalserie.

HC HIK gick genom ligan med noll poäng och inte har det gått bättre i kvalserien heller. I torsdags vann HIK Pötsi över HIK med 23–22 och på tisdag kväll blev det en ny förlust då Atlas FinEst från Vanda vann med 25–24 i Hangö.

– Nu känns det verkligt tungt. Vi spelar utan självförtroende och det är svårt att komma åt det, sade HIK-tränaren Petter Forsström.

Till saken hör dessutom att HIK kunnat få betydligt mera med sig. Mot Pötsi missade man en straff i slutsekunden och mot Atlas FinEst fick Tommy Gustafsson sitt mål i slutsekunderna underkänt.

– Det understryker bara faktum, just nu är vi ett förlorande lag, sade Petter Forsström.

Tudelad match

Tisdagens match var dessutom helt tudelad. I 40 minuter hade HIK ett bra grepp om händelserna och ledde då med 19–15. Atlas gav sig dock inte utan anfört av skicklige Andre Köiv kom man i kapp och gick också förbi.

Med en minut kvar att spela kvitterade Axel Holmberg till 24–24, men det sista ordet gick till Atlas och Köiv som kontrade in 25–24 med en halv minut kvar att spela. Efter det hade Hicken alltså ännu ett mål som underkändes.

Många borta

I HIK gjorde Axel Holmberg en bra match och även Mathias Sandblom var nog så viktig. Samtidigt fick man klara sig utan en rad viktiga spelare med Oliver Nordlund och Fredrik Karlsson i spetsen.

– Det var nog tunt på bänken och det fanns inte så många alternativ, sade Petter Forsström.

För HIK fortsätter kvalserien på söndag med en ny hemmamatch. Då kommer Pargas IF som toppar serien på besök.

HC HIK–Atlas FinEst 24–25 (13–10)

HC HIK: Mathias Sandblom 9, Linus Sandblom 4, Axel Holmberg 4, Robert Bäckman 3, Lauri Tolonen 2, Tomi Puputti 1, Tommy Gustafsson 1.

Atlas FinEst: Andre Kõiv 12, Jonathan Juslin 4, Mikk Vainikk 3, Arto Starck 3, Erkki Kruustik 2, Oskari Lehtonen 1