Nu kan man njuta av en öl på BK:s handbollsmatcher

Mer show. Chris Nylund som sitter i BK:s styrelse och krögaren Andreas Mavrostomos samarbetar för en bättre matchupplevelse i Karishallen. Bild: Kristoffer Nöjd

Styrelsen för BK-46 har redan en tid satsat på mer show och proffsighet i samband med hemmamatcherna. Det senaste tillskottet är ölförsäljning.

– Tanken är att en upplevelse utöver själva matchen ska sänka ribban för ny publik att ta sig till hallen. Man kan ta en öl i hallen innan man fortsätter kvällen någon annanstans, säger Chris Nylund som sitter i BK:s styrelse.

Andreas Mavrostomos från Serendipity kommer att ansvara för försäljningen. Man kommer att kunna köpa öl, longdrink och cider på burk, serverad i engångsglas.

Man kan också få sin dryck serverad i ett BK-46-ölglas som man får ta med sig hem efter matchen. Intäkterna för glaset går oavkortat till föreningens verksamhet.

– Enligt den nya alkohollagen kunde hela hallen i princip fungera som utskänkningsområde. Men vi kommer att ha ett ingärdat område i ena hörnet av hallen, inklusive en del av läktaren, säger Mavrostomos.

Idén är att man ska kunna följa matchen från området.

Nu har man ansökt om ett kortvarigt utskänkningslov som sträcker sig till slutet av denna säsong.

– Lovet kostar 450 euro vilket är ganska mycket för en så kort tid. Man ska sälja en hel del öl för att täcka den kostnaden, säger Mavrostomos.

Alla tycker inte att idrott och alkohol går ihop och det är något man är medveten om i BK:s styrelse.

– Vi har talat om det och faktum att man aldrig kan göra alla nöjda. Vi tror ändå att det här för mer gott med sig än det orsakar skada. Och till saken hör att ölförsäljning är kutym i handbollsarenorna ute i Europa. Jag tror att det med tiden ses som en naturlig del av matcharrangemangen också hos oss.

– Vi har trots allt ett avskilt område och ordningsvakter, säger Mavrostomos.

Med detta hoppas BK också kunna utveckla supporterkulturen ytterligare.

– Nu har publiken ofta väldigt bråttom hem. Genom att ha utskänkning kanske vi kan ordna med lite efterspel där man kan träffa spelarna efter matchen och stanna lite längre i hallen, säger Nylund.

– Konceptet går att utveckla. Om det verkar fungera kan vi kanske också sälja mat i någon form framöver, säger Mavrostomos.

Premiär för handbollsmatcher med ölförsäljning blir det på lördag klockan 16 då BK-46 möter Dicken i handbollsligans första semifinal.