Nu börjar Veikkaus kräva id – ska förebygga spelproblem

Spelberoende är ett vanligt problem. Nu blir det enklare för Veikkaus kunder att hålla koll på sitt spelande. Bild: Sofia Westerholm/SPT

En stor reform träder i kraft gällande Veikkaus spelautomater.

Från och med i morgon, tisdag, krävs det att man identifierar sig för att få spela på Veikkaus automater. Det meddelar bolaget i ett pressmeddelande.

Reformen ska förhindra spelproblem och spelande bland minderåriga. Den som vill spela på automaterna kan identifiera sig med ett Veikkaus-kort, sin telefon eller ett betalkort som är kopplat till Veikkaus tjänster.

Veikkaus kanal- och försäljningsdirektör Jari Heino säger i pressmeddelandet att man jobbar för att minska riskerna med spelandet. Automaterna har blivit 40 procent färre under det senaste året.

"Om en kund upplever spelandet som ett problem, har hen som ett resultat av denna reform till exempel möjlighet att helt och hållet hindra sig själv från att spela på automater. Det blir också lättare att följa det egna spelandet", säger han.

Förändringen hindrar också minderåriga från att spela, eftersom det blir enklare att kontrollera åldern på dem som spelar.

Mer läsning