Nu är två tredjedelar av Päivärinteen koulu såld – men ingen ville ha den gamla träskolan

Problemhus. Den gamla träbyggnaden som tidigare inhyste Päivärinteen koulu fick inga anbud i kommunens senaste nätauktion. Bild: VN-arkiv/Lina Enlund

Anbudstiden för den gamla träskolan och matsalsbyggnaden på Päivärinteen koulus tomt gick ut i går. Bara ett anbud kom in på den ena byggnaden.

Anbudet på den kombinerade matsals- och gymnastiksalsbyggnaden översteg minimigränsen på 63 000 euro med 500 euro, så tekniska nämnden godkände anbudet vid sitt möte i tisdags.

Däremot kom inget anbud in på den gamla träskolan. Kommunfullmäktige hade tidigare beslutat att utgångspriset på träbyggnaden är 74 500, vilket motsvarar byggnadens bokföringsvärde. Tekniska nämnden beslutade föreslå för kommunfullmäktige att träskolan auktioneras ut på nytt men utan minimipris, så att Sjundeå skulle bli av med byggnaden som ändå orsakar kommunen utgifter.

Tidigare i år auktionerade kommunen ut Päivärinteen koulus byggnader i två delar, och då såldes den gamla stenbyggnaden för 61 000 euro. Träbyggnaden och matsalsbyggnaden såldes som en helhet, och det högsta budet på den helheten var 76 500 euro. Då ville kommunen inte sälja, eftersom budet understeg byggnadernas balansvärde rejält.

Mer läsning