Nu är BK-46 illa ute

Tadas Stankevicius var svårtstoppad för BK, här med Alex Lignell. Bild: Thomas Sundström

Karislaget BK-46 är riktigt illa ute i semifinalspelet i herrhandboll mot Dicken. På onsdag kväll vann Dicken också den andra semifinalen – nu hemma i Britas med klara 34–22 – och leder därmed med 2–0 i segrar. En till behövs för en finalplats.

BK får svårt att ta sig till finalen. Efter att i lördags förlorat den första matchen hemma efter förlängning mot Dicken blev det nu en ny förlust då Dicken vann med betydligt klarare siffror.

– Det är klart att det här är ett väldigt tufft läge, men nu skall vi bara tänka på lördagens match. Tar vi hem den så är ju allt öppet, sade BK-tränaren Mikael Källman.

I Dickenlägret var minarna nöjdare. Två matcher har gett två segrar och ett grepp om en finalplats.

– Men vi skall inte ta något för givet. BK gav inte den bästa bilden av sig i dag, det blir nog tuffare i Karis, sade Dickens målvakt Mikael Mäkelä som tillhörde de stora matchhjältarna.

Bra start

BK fick nu en fin start på matchen och det mycket tack vare Victor Westerlund. Han fick nu chansen då Maxim Biegal saknades och tackade och tog emot.

BK hängde nu med utan större problem i första halvlek och det trots att Topias Laine fick lämna plan med en vristskada. BK-försvaret slet dock bra och i målet var Bogdan Klepa säker

Slutet av första halvlek gick dock till Dicken då 12–12 blev 14–12. Precis före paus kom ännu 15–12 väl billigt i tomt mål.

Dicken rymde

Efter paus gick sedan Dicken sakta men säkert sin egen väg. Efter fem minuter ledde hemmalaget med 19–14 och från det kom aldrig BK tillbaka.

I stället gick allt mera eller mindre Dickens väg i andra halvlek. BK fick inte fason på anfallet och Dicken kunde i stället kontra in mål på mål.

Dicken vann till slut med 34–22 efter en jämn insats. Två spelare höjde sig dock över mängden, Mäkelä var utmärkt i målet och på linjen fick BK aldrig stopp på Tadas Stankevicius.

En chans kvar

I BK var starten bra, men efter det blev det dystert. Victor Westerlund kämpade bra som högerback.

– Men det är klart att det som högerhänt är svårt att spela där. Nu hade vi problem då både Biegal och Laine saknades och även om Laine kunde spela litet efter paus var det ju inte för fullt, sade Mikael Källman.

För BK gäller det nu att komma igen till lördagens hemmamatch. Då är det bara seger som gäller – annars blir det spel om brons.

– Inte har vi gett upp, försäkrade Källman.

Dicken–BK-46 34–22 (15–12)

Dicken: Anton Rémy 6, Filip Söderlund 5, Tadas Stankevicius 5, Valdar Noodla 5, Oskar Monnberg 3, Robin Granlund 3, Benny Broman 3, Joacim Broman 2, Gusten Montonen 1, Johan Gripenberg 1

BK-46: Andreas Rönnberg 6, Benjamin Helander 6, Victor Westerlund 5, Oscar Kihlstedt 3, Linus Löfgren 1, Albert Lindholm 1