Novago lyckades över förväntningarna

Bild: Arkiv

Novago har lyckats göra ett positivt resultat för 2017. Novago har därför beslutat att betala tillbaka sitt kapitallån till ägarkommunerna i förtid, redan i juli 2018.

Novagos ägarkommuner beslöt i slutet av 2016 att bevilja ett kapitallån på 60 000,00 euro åt Novago. Enligt lånevillkoren skulle lånet betalas tillbaka om fyra år, 2020.

I ett pressmeddelande skriver Novago dock att verksamhetens effektivering och diverse inbesparingar under 2017 lett till att företagets styrelse och bolagsstämma har beslutat betala tillbaka hela kapitallånet redan under 2018, alltså i förtid.

De största inbesparingarna och effektiveringarna har åstadkommits genom att koncentrera sig på det väsentligaste inom verksamheten, nämligen nyföretagarverksamheten samt rådgivning och stöd åt företag/företagare inom regionen.

Regionutvecklingsverksamheten hade redan tidigare återgått till kommunernas uppgifter. Novago lyckades också få projektfinansiering för projekt som tjänar regionens företag samtidigt som de verkar för kommunernas strävan att stöda näringslivet.

– Det är helt klart att det känns bra att kunna återbetala lånet tidigare än utlovat, säger vd Tom Gammals.

– Stämningen i huset är nu mycket positiv och jag tror också att den positiva och tjänstvilliga attityden hos våra företagsrådgivare har uppmärksammats på fältet. Åtminstone den feedback jag fått har varit mycket positiv och för det vill jag passa på att tacka våra rådgivare och kunder.

Fina siffror

Inom Novagos område grundades i fjol 533 företag. Nyföretagarkunder hade Novago sammanlagt 582 stycken (varav 256 nya), av vilka 106 grundade ett företag. Tack vare detta skapades 112 nya arbetsplatser.