Nokia fick på nöten i Hangö

Stark defensiv. Sun Citys försvar höll ut mot Ghosthunters. Här Raoul Lindberg (85), Aleksi Riiheläinen (21) och Matias Söderblom (24). Bild: Mikael Heinrichs

Sun City greppade det sista halmstrået i jakten på en semifinalplats efter 15-10 hemma mot Nokia.

Sun City-Ghosthunters 15-10 (15-0)

Trots att lagets förstaval som quarterback, Eino Matikainen, skadade sig i slutet av förra matchen mot Bouncers har laget inte gett upp. Det visade man hemma mot Ghosthunters från Nokia med Joni Vatanen vid spakarna. Matikainen har spelat klart för den här säsongen.

Tom Lastunens långa löpning på nästan 75 yards rakt genom linjen bäddade för den första touchdownen som Vatanen tog hand om på en fint. Joakim Backman sparkade säkert in extrapoängen.

I den andra kvarten utökade hemmalaget sin ledning då yttern Samuli Alppiranta fångade bollen och stod för ytterligare ett stort spel på 80 yards. Extrapoängen tog Backman hand om efter ett litet missöde och sprang istället in bollen för två tilläggspinnar.

I andra halvlek började Sun Citys anfall igen hosta och Nokia kom åt att reducera till 15-8 efter en touchdown och två extrapinnar. Riktig skrämselhicka blev det då Sun City gav upp två poäng på en slarvig bakåtpassning då man skulle göra sig av med bollen på fjärde försöket i egen zon, men försvaret höll på slutet.

– Det var en rätt intressant match med många vändningar, men vi lyckades hålla ut. Försvaret gjorde en stor insats i dag med Matias Söderblom i spetsen. Aleksi Riiheläinen, Raoul Lindberg och Joakim Backman stod alla tre för passningsbrytningar, sade tränaren Tony Andersson.

I och med segern passerade Sun City nu ECG i botten av tabellen, men har en match mera spelat än ECG och trean Bouncers då Hangölaget har två matcher kvar av grundserien. Nästa lördag möter man ECG i Helsingfors och i den sista omgången är det serieledande Bears från Björneborg som kommer till Hangö den 30 juli.

Sun Citys poäng: Tom Lastunen TD, Samuli Alppiranta TD, Joakim Backman XP + 2XP

Mer läsning