Nog har du väl läst de här artiklarna? Åtminstone har många andra gjort det

Jami Holmström och Denise Fredriksson har skapat sitt drömhem i Karis. Bild: Wilhelm Lindgren

Här samlar vi fem av den senaste veckans mest lästa artiklar på Västis webbsida.

RENOVERING. Denise Fredriksson och Jami Holmström bor i ett 195-tals hus i Karis och på Instagram visar Fredriksson upp parets renoveringsobjekt med färggran inredning och kreativa idéer. Holmström har renoverat huset på egenhand från grunden medan Fredriksson står för visionen.

– Jag ser många idéer som inspirerar mig men jag kopierar sällan rakt av utan gör min egen twist på verken. Jami är också väldigt bra på att förverkliga mina idéer, säger hon.

Klicka här för att läsa hela artikeln.

ALKOHOL. Missbrukarvården i Raseborg oroas av att debutåldern när det gäller att dricka alkohol har sjunkit oroväckande lågt. Det finns 12-åringar som dricker mycket och också i övrigt finns farliga trender. Lolan Lindroos som arbetar med förebyggande åtgärder i Raseborg beskriver utvecklingen som livsfarlig. Men på samma gång finns det också en positiv trend – allt fler unga avstår helt och hållet från alkohol. Sedan några år tillbaka är Jan-Mikael Niemi en av dem.

– Jag bara bestämde mig, det var av eget initiativ som jag lade av med alkohol, säger han.

Klicka här för att läsa hela artikeln.

För några år sedan bestämde sig Jan-Mikael Niemi för att sluta dricka alkohol och han ångrar inte beslutet. Bild: Lina Enlund

VÄLGÖRENHET. Ekenäsrestaurangen Albatros bestämde sig nyligen för att donera en hel dagskassa till föreningen Barnklinikens faddrar, Kummit. Det resulterade i att Albatros donerade drygt 18 000 euro. Albatros ägare, Andreas Holmström, säger att allting bottnar i att han och hustrun Eva ville donera pengar eftersom de själva varit tvungna att besöka Barnkliniken med sin dotter.

– Nu hade vår dotter tack och lov ingen allvarlig sjukdom, men vi kände oss så fint bemötta och Kummits verksamhet syns genast då man kommer in på sjukhuset. Därför ville vi bidra.

Klicka här för att läsa hela artikeln.

Andreas Holmström och restaurang Albatros i Ekenäs ger föreningen Barnklinikens faddrar, Kummit, en stor donation. Bild: VN-arkiv/Lina Enlund

BOK. Sabina Holmström har blivit klar med en bok om sin egen släkthistoria. I den flätar hon samman åtta generationer och allting började med en kur i släktforskning för några år sedan.

– Jag skrev först för min egen och familjens skull. Men under skrivprocessen märkte jag att det handlar om något större än bara min släkt. Även min man läste och tyckte att fler borde få ta del av den här historien, säger hon.

Klicka här för att läsa hela artikeln.

Än så länge kan man köpa En nyländsk släkthistoria direkt av Sabina Holmström, på Bromarv sommartorg, i bybutiker och bokhandlar i Raseborg. Bild: Wilma Jensén

HANDBOLL. I fredags spelade BK-46 sin första match med publik i Karis på elva månader och drygt 300 åskådare var på plats för att se åttondelsfinalen i herrarnas handbollscup. BK vann med klara siffror mot GrIFK, men den stora behållningen var BK:s nyförvärv. Rony Leven var bra och det gällde också Markus Viitkar, men även Oscar Kihlstedt övertygade i återkomsten.

– Även om jag inte har spelat med alla känner jag alla spelare och det har inte varit några problem. Vi har ett lag med många bra spelare och det är så klart en utmaning för tränaren. Däremot har vi hög nivå på träningarna och det gör att vi utvecklas, säger han.

Klicka här för att läsa hela artikeln.

Oscar Kihlstedt är tillbaka i BK-46. Bild: Jesper Sundström