NJK-båt knep segern i Ekenäs

Tävlingen inleds. Båtarna passerar startlinjen efter att det första startskottet avfyrats. Bild: Niclas Erlin

Tio besättningar tog mått av varandra under helgens Starbåtsregatta på Stadshusfjärden.

Stefan Winqvist och Olle Tötterman i båten Courage tog hem segern i helgens Starbåtstävling i Ekenäs. Båtlaget representerar Nyländska Jaktklubben, NJK.

Totalt tio besättningar deltog i regattan som hölls under lördag och söndag på Stadshusfjärden, med start- och mållinjen strax utanför piren vid Knipan.

Kalle Pihl och Andy Nyström från Ekenäs Segelsällskap placerade sig på andraplats med båten Rosa, medan Helsingfors Segelklubbs Henrik Andersson och Asko Salminen kom trea.

Med båten Gypsy placerade sig Anders Hedman och Kustaa Lahtinen bäst bland de klassiska Starbåtarna, som var fyra till antalet bland de tio tävlande båtarna. De klassiska båtarna har ett segelnummer som är under 7 300. Gypsy hör till Suomenlinnan Pursiseura.

Nio starter

– Tävlingen var väldigt jämn ända till sista starten, säger Gustav Öller som hör till arrangörerna och som även deltog i tävlingen.

Totalt hölls nio starter under de två tävlingsdagarna.

– Allt fungerade bra och vindarna var lämpliga.

Avsikten är att Ekenäs Segelsällskap, ESS, även nästa år står värd för en Starbåtstävling. Årets ESS Krångel Star Challenge var den första av fem rankingseglingar i Starbåtsklassen i Finland.