Nio kontrakt klara för EIF - två kanadensare förstärker

Zacharias Ekström fortsätter i EIF. Bild: Jesper Sundström

Ekenäs IF presenterade på lördagen nio spelarkontrakt för sitt division 1-lag i fotboll. Sju av spelarna representerade EIF också i år, men därtill har man två nya kanadensiska spelare.

EIF har en ny målvakt i kanadensiska Yann Fillion. Han kommer från FC Zurich där han varit till låns från Halifax Wanderers FC. Han är 23 år gammal och 194 cm lång.

– Han har också ett förflutet i svenska Umeå, berättar EIF:s manager Björn Olander.

Den andra utländska förstärkningen är 24-åriga Zachary Sukunda. Också han är en kanadensisk spelare som senast har spelat i Halifax Wanderers FC.

– Det är en mångsidig spelare som kan spela båda på mittfältet och i försvaret, säger Olander.

Därtill har EIF klart med fem spelare från årets lag; Zacharias Ekström, William Lindqvist, Antti Ulmanen, Simon Lindholm och Jakob Gottberg. Sami Kankaristo och August Björklund hörde båda till herrlagets ring senaste säsong och var viktiga kuggar i akademin i division 3.

– Vi har också långt förda förhandlingar med spelare som Ville Sevón och John Fagerström, säger Olander.

Ett kapitel för sig är Antti Ulmanen som kom till EIF inför årets säsong. Han kommer att rycka in i Dragsvik i januari, men räknar med att kunna träna med laget hela försäsongen.

På väg

EIF:s lagbygge är därmed i full gång. Från årets lag har man tappat spelare som Mehdi El Moutacim (SJK), Akseli Ollia (KPV) och Daniel Rantanen (AC Oulu), men nu kunde man presentera sina första kontrakt.

– Det känns bra att vi är i gång och nu fortsätter nu arbetet. Det kommer in nya spelare efterhand och nu väntar vi närmast på vårt try out-läger i januari. Dit har vi bjudit in en hel del spelare som vi vill se.

– Det som kanske står allra överst på listan just nu är en stark mittback och så en defensiv mittfältare, säger Björn Olander.