Musikinstitutselever får FKO-skiva

Bild: Ksf-arkiv

Finländska kammarorkestern (FKO) uppmärksammar begåvade elever med en konsertinspelning från Ekenäs sommarkonserter.

Inspelningen delas ut i samband med vårkonserterna och dimissionerna som ordnas på fyra orter 15–18 maj. Festligheterna ordnas i Ingå, Ekenäs, Karis och Hangö.

Finländska kammarorkestern och Musikinstitutet Raseborg har under året samarbetat med musikprojektet Treklangen, som inkluderade bland annat konserter med klassisk musik för tredjeklassare i Raseborg. I konserterna medverkade ett tiotal av musikinstitutets elever tillsammans med proffsmusikerna. Samarbetet fortsätter.

För att uppmärksamma Finlands 100-årsjubileum poängterar Finländska kammarorkestern framtiden och de ungas viktiga roll för kulturens och musikens utveckling i vårt land. Ett av huvudmålen under 2017 är att överföra FKO:s tradition till yngre generationer. FKO har startat Finländska kammarorkesterns ungdomsakademiför begåvade unga musiker. Musikerna uppträder vid Ekenäs sommarkonserters avslutningskonsert i Ekenäs kyrka den 6 augusti. De unga musikerna spelar tillsammans med Kammarorkestern också vid lördagens konsert den 5 augusti.

Mer läsning