Mount Everest får punkig draghjälp

Kaffe & kaos. – I vår ålder för vi oss inte med regelrätta pressbilder, svarar Ben Malén när vi ber honom om en bild till artikeln. Bild: Pressbild

Den 8 och 9 december gör Mount Everest två spelningar på Hotel Sea Front. Den här gången är de inte ensamma. Även punkkvartetten The Old kliver upp på scenen.

I The Old figurerar Ben Malén på sång, Micke Metsämäki på bas, Uffe Enberg på gitarr och Stefan Möller på trummor. Den här gången. Det är egentligen bara Malén som är konstant – de övriga medlemmarna varierar enligt omständigheterna.

Det är Malén som verkar i musikbranschen i Sverige som har grundat punkbandet The Old där man på tre man måste han en sammanlagd ålder på minst 150 år.

– The Old sjunger livfulla låtar om döden, skilsmässor, världens undergång och andra aktuella ämnen för oss som har mindre kvar, säger Malén till Musikindustrin.se.

The Old har gett ut ett tre singlar, The Millennial, The Fart och The Riot, i år och en fjärde singel, (Kill) The World, släpps i dag, med video. Därefter kommer man att ge ut en ny singel varannan vecka eller så.

Malén har också introducerat konceptet #InstaPunk UnLtd. Det är en plattform och skivbolag för band och artister med låtar på max 90 sekunder – ett ställe att revoltera för människor över 40, eller kanske rentav 50.

– Det är bra variation till "Montis", säger Uffe Enberg som alltså spelar i båda banden.

– Det är en bra grej för oss. Det kan locka ny publik, säger Kjell "KK" Lindroos, originaltrummis i Mount Everest sedan 43 år tillbaka.

På grund av sin sjukdom kommer Lindroos att spela på några låtar, däremellan sköter Nicke Lindholm rytmavdelningen. I övrigt är Mount Everest intakt, det vill säga med Enberg, Tom "Krafa" Kraufvelin och Svante "Puppe" Savander i sammansättningen.

Mount Everest har legat i hårdträning de senaste veckorna och är redo för bandets årliga höjdpunkt.

– Vi har också övat in några nygamla låtar – sådana som vi spelat en gång i tiden. Vi har ett bra paket. Det ska bli kul, säger Lindroos.

Eftersom koncertplatsens kapacitet begränsar sig till 150 personer uppträder man två kvällar i rad. Biljetterna kostar 20 euro i förköp på Gigantti, Sea Front och EIF:s kafé.

Mer läsning