Minderårig misstänks för knivhuggning

En 17-årig pojke knivhöggs på Billnäs skolas gård i tisdags. Bild: Ksf Media

En 17-årig pojke knivhöggs på Billnäs skolas gård i tisdags. En minderårig misstänks för dådet. Polisen har under onsdagen och torsdagen hållit förhör med delaktiga och en del vittnen.

Nödcentralen larmades om fallet strax innan midnatt. En 17-årig pojke blev knivhuggen i axelpartiet på tisdagsnatten av en annan minderårig. Den knivhuggna transporterades till sjukhus för vård, men har nu fått lämna sjukhuset.

Då händelsen inträffade befann sig ett flertal ungdomar på plats. De hade samlats på platsen för att reda ut meningsskiljaktigheter. En av ungdomarna kallade på hjälp per telefon av sin kamrat. Kamraten, den anhållna minderåriga pojken, kom till platsen med sin far.

Den misstänkta pojken och hans far hade gett sig iväg innan polisen kom till platsen, men greps kort efter händelsen. De har nu släppts fria. Barnskyddsmyndigheterna har samarbetat med polisen i ärendet.

– Det är upp till barnskyddsmyndigheterna vilka åtgärder som tas, säger utredningsledare Mats Sjöholm, kriminalkommissarie vid polisinrättningen i Västra Nyland.

Händelserna utreds som grov misshandel, misshandel och olaga hot.

Mer läsning