"Micke är så bra"

Micke Lindholm med tårtan och en av sina beundrare, Pian Huldin. Bild: Johanna Lemström

"Micke Lindholm på Mickes taxi och hans chaufförer är alltid så glada, hjälpsamma och pålitliga."

Västistårtan

Sammanfattat lät motiveringen ungefär så då personal och brukare på Kårkullas Österbyboende nominerade Micke Lindholm och hans anställda på Mickes taxi till Västistårtan.

– De gör så mycket extra som de som chaufförer inte skulle behöva. Som då Micke rullade runt med en brukare bland narcisserna på Gullö gård. Det skulle han inte behöva, han kunde ha stannat i bilen och väntat också. Micke och de som kör åt honom stressar aldrig på oss, säger vårdaren Pi Karttunen-Lindroos.

Föremålet för allt beröm, eller en av dem, Micke Lindholm ser rörd ut.

– Man blir ju chockad, men tacksam. Det betyder ju att vi gör vårt jobb bra.

Överraskningen är äkta, säger han. Fast då han dagen innan tårtan överräcktes fick höra att han måste infinna sig på boendet i Österby klockan 10 på morgonen infann sig nog något slags misstänksamhet ... Men det här hade han inte väntat sig, kanske då snarare något med anledning av att han nyss fyllde 40 år.

Samma dag som tårtan överräcktes hade faktiskt en av brukarna födelsedag, Gun-Britt Lindholm fyllde 61 år. Den bästa presenten var nog kanske besöket av Micke:

– Micke är så bra, jag tycker om honom. Jag tycker om att åka taxi med honom.

Pian Huldin håller med och passar på att fråga hur det är med Mickes familj och hans katter.

Man ser att omtanken är ömsesidig.

– Ända sedan jag startade min firma för ungefär tretton år sedan har brukarna här varit mina kunder. De blir som en andra familj och de är nog de gladaste och nöjdaste kunderna vi har, säger han.

Mer läsning