Mette Palkoranta tog VM-brons

Brons. Mette Palkoranta kom in på tredje plats när VM avgjordes i Örebro. Det var Finlands enda medalj. Bild: Andreas Welander

Det blev en finländsk medalj när VM i discodans avgjordes i svenska Örebro. Sjundeåtjejen Mette Palkoranta tog brons i disco freestyle för juniorer.

Mette Palkoranta från Ingåföreningen Energy Dance Center, tog ett VM-brons i Örebro i förra veckan. Hon tävlade i disco dance freestyle för juniorer.

Tävlingarna började i tisdags och tog slut fem dagar senare. Dessutom blev Palkoranta tionde i klassen disco solo för juniorer, då hon tog sig till semifinal. Det var Finlands bästa placering i den klassen.

– Jag visste att Mette är i toppform, i sin kategori är hon Finlands bästa juniordansare. En tjej som ännu kommer att fylla hyllorna med många pokaler. Faktiskt behöver hon redan nu flera hyllor, säger tränaren Mary-Ann Sjölund.

Palkoranta var ändå inte ensam Ingådansare i Sverige. I samma klass kom Emma-Sofia Juvonen och Catharina Grönholm in på en delad 17:e plats. Två verkligt bra prestation.

Mette Palkoranta och Catharina Grönholm tävlade även i klassen disco duo, men var tvungna att avbryta då Grönholm skadade foten.

"Stolt"

Också Miisa Palkoranta var på plats i Örebro och hon blev 74:e i disco solo för vuxna. Sanni Åberg blev 42:a i disco solo för barn.

– Mina flickor är otroligt duktiga, jag är stolt över dem alla, säger Mary-Ann Sjölund.

Mer läsning