Meterologiska institutet varnar för översvämningar och farligt väglag

Av havsområdena är varningarna kraftigast i östra delen av Finska viken, västra delen av Finska viken, östra delen av Norra Östersjön och västra delen av Norra Östersjön Bild: Mikael Piippo/SPT

I Nyland, Egentliga Finland och på Åland gäller inga vädervarningar.

I Södra Österbotten, Österbotten och Mellersta Österbotten varnar institutet för översvämningar. Varningarna klassas som möjligtvis farliga, men gäller främst åkrar och skog.

I Nyland, Egentliga Finland, Päijänne-Tavastland, Egentliga Tavastland, Mellersta Finland, Satakunta, Birkland och på Åland råder inga varningar alls i nuläget.

Av havsområdena är varningarna kraftigast i östra delen av Finska viken, västra delen av Finska viken, östra delen av Norra Östersjön och västra delen av Norra Östersjön. Varningarna gäller sydvästlig vind, omkring 15 meter per sekund, med vågor som överstiger 2,5 meters höjd.

På 22 orter, varav de flesta i Norra Finland, varnar institutet för att väglaget potentiellt är farligt på grund av snöfall och snöblandat regn.

I Kajanaland, Pudasjärvi, Taivalkoski, Kuusamo, Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Torneå, Övertorneå, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla, Kolari, Muonio, Kittilä, Sodankylä, Pelkosenniemi och Savukoski är väglaget potentiellt farligt på grund av snöfall.

Källa: Meteorologiska institutet.