Mera framgång för Hurja Piruetti

Segrare. Dansgruppen Trio från Hurja Piruetti vann en pokal i danstävlingarna i Hangö. De tävlar igen i Helsingfors i slutet av mars. Bild: Christopher Senn

Dansare från Hurja Piruetti har rönt framgångar i tävlingar under vårvintern. Från tävlingar i Hangö tog dansarna med sig sex pokaler.

I februari ordnades öppna mästerskapstävlingar i gruppdans i Tammerfors. Tävlingsgruppen Aqua från Hurja Piruetti vann i kategorin för 14-16-åringar med koreografin In a Room, och i föreningskategorin med dansen The Wall. I The Wall kombinerades tal, rörelser och dansteknik. Båda koreografierna är gjorda av Hurja Piruettis rektor Katja Köngäs.

I början av mars deltog 62 dansare från Hurja Piruetti i en tävling som ordnades av Hangö Arbetarnas Idrottsklubb (HAIK). I de tävlingarna fick Hurja Piruetti sex pokaler i olika kategorier.

– Vi har varit mycket nöjda med båra nya samarbeten, bland annat med HAIK. Mottagandet har varit varm och vi har utbytt idéer och tankar fram och tillbaka. Det är fantastiskt att så många samarbeten inom vårt område är möjliga, säger Katja Köngäs.

I mars deltog Hurja Piruetti också i tre kategorier i tävlingen Glow i Helsingfors. Senare i vår ska dansarna också tävla i Kroatien och Italien.

– Hurja Piruetti siktar på att skicka 70 dansare utomlands denna vår. Tävlingsverksamheten är ett stimulerande tillskott till vår verksamhet och motiverar många dansare. Det ger dessutom olika mål i vår verksamhet, men det är enbart en del av helheten, säger hon.