Megastjärna utlovar extraordinär show i Degerby

Gott humör. Saara Aalto kommer själv i sommarstämning av att uppträda på sommarevenemang i Finland. Bild: Ville Paul Paasimaa

Saara Aalto, som blev känd för allmänheten då hon deltog i den brittiska X-factor-tävlingen, uppträder i Degerby på lördag.

Konserten är ett av få uppträdanden som stjärnan har kunnat klämma in i sin bråda kalender den här sommaren.

– Jag reser mycket, jag har just kommit hem från en spelning i Kazakstan och är mycket i studion i London just nu. Men några uppträdanden i månaden har jag fått in i Finland i sommar, säger Saara Aalto.

Hon har tidigare uppträtt i Ekenäs och i fjol var hon med på Hangö Pride.

– Det var en härlig stad och evenemanget lämnade en bra känsla och goda minnen, säger hon.

Blandad repertoar

I Degerby lovar Aalto, som blivit känd för storslagna shower, att inte göra fansen besvikna.

– Det blir nog en show, annorlunda än vad det har brukat vara på evenemanget. Jag har ett stort band med begåvade multi-instrumentalister med mig, säger hon.

– Jag kommer att uppträda med en hel del X-factorlåtar, eftersom folk vill höra dem live nu då de har sett dem i tv. Men det är också mina egna låtar, så det blir en bra blandning.

Trots att konserten är påkostad är den ändå mindre än många av Saara Aaltos spelningar.

– Så mycket som jag älskar stora arenaspelningar så är mindre spelningar ofta intimare. Det är sådana jag själv får energi av. Man ser ansiktena i publiken och ser att de njuter. På stora shower får man inte lika direkt feedback på samma sätt. Och på sommarevenemang är finländare alltid på gott humör. Sådant får mig också i sommarstämning.

Stor inverkan på livet

Efter framgången med X-factor har Saara Aaltos liv förändrats på flera sätt. En konkret förändring är flytten till London och att vänja sig vid vardagen i ett nytt land.

– Karriärmässigt har jag fått en manager och ett internationellt team som jobbar för mig. Det är det jag alltid har drömt om, möjligheten att göra grejer utanför Finland. Jag har samma jobb som före X-factor men helt andra förutsättningar.

Först nu i efterhand har Aalto också till fullo börjat inse vidden av hennes medverkan i X-factor.

– Jag har inte riktigt insett hur utbrett programmet har varit. Finländare har följt med det noga, och i Storbritannien känner folk igen mig. Jag får fortfarande ofta feedback av folk som följt med mig.

Mer läsning