Mässa med jobb i kikaren

Välbesökt. Raseborgs jobbmässa lockade många i fjol, i år heter mässan Raseborgs rekrymässa och den ordnas nästa onsdag. Bild: Raseborgs stad

Onsdagen den 13 februari ordnas Raseborgs rekrymässa i Novia i Ekenäs.

I mars i fjol ordnades Raseborgs jobbmässa – nästa onsdag, den 13 februari, ordnas mässan igen. Nu går den dock under det nya namnet Raseborgs rekrymässa. Mässan hålls i Novias utrymmen på Raseborgsvägen i Ekenäs, klockan 15-18.

– Mässan var välbesökt i fjol och vi hoppas att ännu fler arbetsgivare och utbildningsanordnare vill vara med i år, säger Lotta Lerviks, tf utvecklingschef i Raseborg.

– Det är också ett bra sätt att visa upp sin verksamhet, även om man inte just då har behov av ny personal, säger Alexandra Stoor, företagsrådgivare på Novago Företagsutveckling Ab.

Lerviks och Stoor uppmuntrar regionens arbetsgivare och utbildningsanordnare att boka plats på mässan. Sista anmälningsdagen för utställare är den 11 februari klockan 13.

Bra på flera sätt

Rekryteringsevenemanget är gratis för både utställarna och besökarna. Enligt Majvor Lindstedt på TE-byrån är mässan en utmärkt mötesplats för jobbsökande att träffa både privata och offentliga arbetsgivare, utbildningsanordnare samt andra aktörer med anknytning till orten.

– Företag kanske inte har tid att undersöka hur arbetsmarknaden ser ut. Rekrymässan är ett fint tillfälle för att möta kandidater personligen men också för att få synlighet och bygga nya nätverk, säger ordförande för Företagarna i Raseborg, Monica Javanainen.

Ungdomar deltar

Nytt i år är också att ungdomsfullmäktige jobbar med mässan för att hitta sommarjobb åt ungdomar. Idén till en sommarjobbsmässa för ungdomar kläcktes på ungdomsparlamentet i december.

– Då vi hörde om möjligheten att slå ihop de två mässorna tyckte vi det lät som en bra idé säger Kaisla Dahlqvist, medlem i ungdomsfullmäktige.

Raseborgs rekrymässa ordnas av stadens stadsutvecklingsavdelning, sysselsättningsavdelning och ungdomsfullmäktige i samarbete med Novago Företagsutveckling Ab, Nylands TE-tjänster och Företagarna i Raseborg.

Mer information om mässan hittas här.

Mer läsning