Martin Wegelius-institutets kurser pågår i Karis

En gemensam konsert ges på Brankis i Karis torsdagen den 13 juni kl. 18.

För tillfället finns ett gäng stråkmusiker, pianister och sångare på Västra Nylands folkhögskola i Karis där Martin Wegelius-institutets huvudkurs pågår. Det är en intensiv tiodagarskurs med internationella pedagoger.

Måndagen den 10 juni startar också John Storgårds mästarkurs i kammarmusik och Martin Wegelius-institutets blåsmusikkurs på Lärkkulla. Kurserna håller en gemensam konsert på Brankis i Karis torsdagen den 13 juni kl. 18. De olika ensemblerna uppträder både enskilt och tillsammans.

– Gemenskapen på kurserna är något alldeles speciellt och det är fint att se att många återvänder år efter år. Vi är extra glada över att John Storgårds är med oss efter en paus på flera år, säger Martin Segerstråle, rektor för huvudkursen.

Konsertserien Musik i Västnyland 2019 inleds söndagen den 9 juni med en konsert i Bromarv kyrka kl. 18. Med är Olivier Pons, violin, Helen Lindén-Pons, cello och Folke Gräsbeck och Martin Segerstråle, piano.

De övriga konserterna i serien ordnas i Ekenäs kyrka lördagen de 15 juni kl. 19 och på Brankis i Karis söndagen den 16 juni kl. 14.

Mer läsning