Manskören Raseborg siktar mot stjärnorna – ger omtyckt konsert i repris

Bild: Jani Järvinen

Manskören Raseborg kombinerar vacker och modern manskörssång med soloinlägg av både kvinnliga och manliga sångare. Sångerna förstärks av Jani Järvinens fina stjärnbilder tagna i Raseborg. Rikskände rymdnörden Marcus Rosenlund väver samman det hela med sina hisnande rymdberättelser.

Den gemensamma nämnaren för de sånger som kören framför är att de handlar om rymden, stjärnorna och månen. Konserthelheten Sikta mot stjärnorna ges nu en andra gång i uppdaterad form. För två år sedan gjorde manskören Raseborg konserten för första gången i Karis, nu står Ekenäs i turen.

– Vi fick bra respons och många har efteråt frågat om vi inte skulle kunna göra motsvarande konsert igen. Så nu vill vi bjuda Ekenäsborna på denna unika upplevelse av fina sånger, vackra bilder och en berättelse som väver samman alltihopa, säger körens ordförande Håkan Björk.

Manskören Raseborg har övat in tre helt nya sånger för konserten. Nu bjuder kören på Oscarvinnande låten Shallow i nyarrangemang av körens dirigent Teddy Granroth. Solister är Leif och Eva Wadenström. Också negro spiritual-låten When the Stars begin to fall (Negro spirituals) med Janne Gustafsson som solist har arrangerats av Granroth.

Mera stjärnspäckad repertoar blir det med och David Bowie-låtarna Life on Mars, Space Oddity och Stings Moon over Bourbon Street står på repertoaren. De nyare verken varvas med manskörsklassiker som Gute Nacht och Stemning.

Sigurd Snåresalen, Ekenäs söndagen den 31 mars klockan 18.

Mer läsning