Mannerheim äntrar scenen i Karis

Västnyländska Ungdomsringen sätter upp pjäsen Mannerheim – mannen och myten på Tryckeriteatern i Karis. Premiär blir det fredagen den 2 november. Som regissör för uppsättningen fungerar Sven Sid. Sammanlagt ges 15 föreställningar under perioden 2.11.–6.12.

Pjäsen uppfördes på Svenska Teatern för drygt 10 år sedan och är skriven av Per-Erik Lönnfors, som medförfattare Johan Storgård och Sven Sid.

– Allra först kommer mitt fokus nu vara att jobba med att omarbeta och modifiera manuset att passa in på Tryckeriteatern och speciellt vill jag få fram ett mera västnyländskt perspektiv. Bland annat vill jag ta fram den Ekenäsbördiga stridspiloten Hans Vind, säger Sven Sid.

Marskalken av Finland är alltid aktuell och intresset för honom och hans verk förblir oförminskat. Därför och för att försvarsmakten firar 100 år i år är det speciellt motiverat att sätta upp denna pjäs.

– Många av våra medlemsföreningar gör ett fantastiskt arbete med egna uppsättningar; revyer, farser med mera ute i bygden. Därför vill vi på Tryckeriteatern i Karis erbjuda något annorlunda. Mannerheim – mannen och myten är just detta och en viktig, fängslande men krävande pjäs som vi tror att lockar en stor publik till Tryckis, konstaterar Henrik Wickström ordförande för Västnyländska Ungdomsringen.

För uppsättningen behövs amatörskådespelare och en audition att ordnas på Tryckeriteatern måndagen den 2 april klockan 15 och söndagen den 8 april klockan 17. Intresseanmälan till auditionen kan meddelas per e-post till peppe.krook@gmail.com.

Mer läsning