Många trafikäventyrare åkte fast i polissatsning

Västra Nylands polisinrättning gjorde en specialsatsning på övervakning av trafiken under veckoslutet som gick.

Polisen satsade extra på övervakning av trafiken från fredag till söndag. Övervakningen utfördes på olika håll i regionen med både polisbilar och -motorcyklar. Polisen använde dessutom både tydligt utmärkta polisfordon och civila fordon.

I Sammatti Lojo körde en 20-årig kille 203 kilometer i timmen på 120-sträcka på fredagskvällen. Polisens fartkamera knäppte honom litet före klockan 21.

Strax före klockan 23 på fredagskvällen tog polisen fast en 18-årig yngling, också i Lojo på Åbo motorväg, för fortkörning. Han körde 166 kilometer i timmen på 100-sträcka.

Samma kväll på samma väg, klockan 23.18, körde en 23-årig man 195 kilometer i timmen på 120-sträcka.

En 35-årig man körde 116 kilometer i timmen, också i Lojo på Åbo motorväg, men på en sträcka med 80-kilometers hastighetsbegränsning. Även denna fortkörning dateras till fredagen, strax efter halv tio på kvällen. Bilen han körde var obesiktad och hade ett släp kopplat.

Många åkte fast

Andra fartdrullar från Lojo och Åbo motorväg på fredagskvällen:

En 50-årig man körde 167 kilometer i timmen på 120-sträcka. En 23-åring körde med motorcykel 181 på 120-sträcka, hans körkort räckte egentligen bara för lätt motorcykel.

I lördags kollades trafiken i Esbo liksom på söndagen. I söndags fick polisen därtill fast en 21-årig kvinna för fortkörning i Tenala. Det var klockan 18.51 som kvinnan stannades på väg 52 efter att hon klockats för 132 kilometer i timmen på 80-sträcka.

De här fartdrullarna är ett axplock, meddelar polisen. Samtliga nämnda fall har resulterat i indraget körkort.