Managerhjälp från fotbollen

Ny post. Peter Haglund fungerar som manager för Jonna Berghem. Bild: Lina Enlund

Det är inte bara tränaren Anatoli Michailov som är viktig för Jonna Berghem. Utanför banan får hon också hjälp av sin nya manager Peter Haglund.

– Vårt samarbete har just kört i gång, men det har varit tal om det en tid redan. Jag försöker hjälpa Jonna så att hon enbart kan koncentrera sig det idrottsliga, säger Peter Haglund.

– Jag har aldrig tidigare haft en manager, men det är förstås en fördel att ha någon som hjälper till med sponsorer och dylikt, säger Jonna Berghem.

Det är stor skillnad mellan att marknadsföra ett lag och en enskild idrottare.

Välkänt namn

Peter Haglund är ett känt namn i västnyländska idrottskretsar. Till vardags fungerar han som manager för Ekenäs IF:s herrlag i fotbollens division 1.

– Men det går inte riktigt att jämföra, det är stor skillnad mellan att marknadsföra ett lag och en enskild idrottare. Det betyder också att det inte finns någon risk för att EIF och Jonna skulle ställas mot varandra i det sammanhanget, säger Haglund.

– Det är klart att vi ännu är i ganska i början på det här, men nog tror jag ju att det här kommer att hjälpa mig mycket. Min satsning är seriös och den kostar en hel del, säger Berghem.

Klockarkärlek

För Peter Haglund är det samtidigt en återkomst till synnerligen välkända omgivningar. Han må vara känd från fotbollen, men visst finns det ett verkligt friidrottspåbrå – pappa Erik Haglund var under många år Karis IK:s starke man.

– Han var mycket aktiv på sin tid, men själv lämnade jag friidrotten i ett tidigt skede. Men nu är det roligt att jag kan hjälpa till, säger Peter Haglund.