Man härjade med yxa i Karis centrum

En man härjade med en yxa i Karis centrum på torsdagskvällen. En person blev skadad och mannen slog sönder fönster.

Vid 18-tiden fick larmcentralen ett larm om att en pojke som är född på 2000-talet hade slagits med den trubbiga delen av en yxa i bakhuvudet i Karis.

- Slaget resulterade i ett sår på några centimeter och pojken fördes till Raseborgs sjukhus för undersökning. Han fick inga allvarliga skador, berättar kriminalkommissarie Mats Sjöholm på Raseborgspolisen.

Klockan 20.15 fick larmcentralen igen ett larm. Det var samma man som nu slog sönder fönster med en yxa längs med Köpmansgatan. Han slog sönder bankens, apotekets och en restaurangs fönster. Mannen han avlägsna sig från platsen innan polisen kom dit men han hittades en stund senare i en lägenhet. Polisen var tvungen att använda våld för att komma in i lägenheten och till en början sade mannen att han inte tänker följa med dem.

- Han gick med på att följa med polisen först efter att de hade hotat honom med att de är tvungna att använda våldsmedel om han inte kommer med frivilligt. Situationen löste sig ändå utan att polisen använde våld, säger Sjöholm.

Mannen är för tillfället omhändertagen av hälsovårdsmyndigheterna. Han är misstänkt för grov misshandel, innehav av farligt vapen och tre fall av skadegörelse.