Målvaktsproblem hos BK inför semifinalen

På onsdag kväll spelar BK-46 sin första semifinal mot Dicken. Karislagets målvakt Ana Radojevic är inte längre aktuell för spel och BK har i stället plockat in bekanta Jessica Mannström.

Radojevic spelade i kvartsfinalen mot SIF men i fortsättningen kan hon inte spela för BK.

– Hennes turistvisum har löpt ut och vi försökte få ett arbetsvisum åt henne. Det lyckades inte och vi borde ha börjat med det här i ett tidigare skede, säger BK:s manager Thomas Sjöström.

Tränaren Thomas Holmberg berättar att laget fick reda på det hela i samband med den sista kvartsfinalen mot SIF. Han säger att situationen inte är idealisk men laget har hittat en lösning.

– Johanna Terlinden står i målet men med tanke på att hon tidigare har fått tre smällar mot huvudet måste vi också ha en ersättare. Vi har plockat in en av våra gamla spelare och det handlar om Jessica Mannström.

Holmberg säger att Terlinden är en duktig målvakt och han räknar med att hennes självförtroende är intakt trots smällarna. Tränaren säger också att BK använder sig av den här målvaktslösningen för resten av slutspelet.

– De övriga spelarna kan säkert påverkas till någon grad av att vi har tappat Ana mitt under säsongen för det är aldrig roligt med motgångar. Men med tanke på omständigheterna har vi löst det här på ett bra sätt .

Han berättar också att BK i övrigt kommer till spel med sitt bästa lag.