Lyckat Ärevarv i jubileets tecken

Succé. IF Bromarf-Pojkarnas Ärevarv blev också i år en framgång. Bild: Charlotta Wiberg

IF Bromarf-Pojkarna uppmärksammade sitt jubileum i lördags då Ärevarvet stod på programmet. Också i år blev det en succé.

Friidrottens insamlingskampanj Ärevarvet nådde nu Bromarf-Pojkarna och som så ofta gick det bra. Årets notering blev 10 893 euro som 85 deltagare bidrog till.

– Målsättningen var 10 000 euro, så vi är nöjda, säger ordförande Janne Grönlund.

IF Bromarf-Pojkarna har gjort sig känt som driftigt vad Ärevarvet beträffar. En stor del av den äran går till Glenn Lignell som på 1990-talet tog initiativet till den seriösa satsningen på Ärevarvet i Bromarv. Den verkliga skrällen kom 2002 då man nådde 27 950 euro.

– Det är klart att Glenn stått för en avgörande insats här, säger också Grönlund.

Bäst också i år

I dag är Lignell verksamhetsledare för IF Raseborg, men deltog likväl i hemortens Ärevarv och med 2 500 euro var han bästa insamlare, medan Stig Duncker hade 535 och Aron Grönlund 510 euro. Längst, 39 varv var på den 300 meter långa banan, löpte Sussie de la Chapelle och Anders Wickström.

– Bengt Westerlund löpte sedan 38 varv och det var imponerande. Det speciella är att han innehar vårt klubbrekord på 3 000 meter på 8.59.0. Det satte han 1967 så det är 50 år sedan, säger Grönlund.

För IF Bromarf-Pojkarna är Ärevarvet ett av de stora årligen återkommande evenemangen. Dessutom är det en mycket viktig inkomstkälla.

– I praktiken är det Ärevarvet och vår traditionella loppmarknad som ger oss våra intäkter, säger Grönlund.

Jubileumsfirande

Ärevarvet var samtidigt en del av föreningens 80-årsfirande. Efter loppet bjöd man sedan de närvarande på en måltid.

– Där deltog kanske ett 60-tal personer. Något mera jubileumsfirande har vi just nu inte inprickat. Vi firade vårt 75-årsjubileum stort, så tanken var att det här går mera i arbetets tecken, säger Janne Grönlund.