Lyckan är en pulkabacke med glid

Att åka pulka är det bästa som finns på vintern. Åtminstone om man frågar barnen på Labyrintens daghem i Karis. Nu kan du vinna din egen pulka i VN:s tävling!

– Det går jättehårt!

Det är den samlade expertisens bedömning om varför det är så roligt att åka pulka. Eller stjärtlapp, för den delen. För Lo Arvidsson, Ann-Elvira Finnberg, Alvin Sundström, Amin Azad, Ellen Nylund, Karl-Arthur Finnberg och Rami Bouktouf gillar både och. Huvudsaken är att det går undan.

Speciellt Rami Bouktouf gillar hård fart.

– Jag tycker om att "slajda", det far hårt. Jag har också kört snöslunga och slirat med den, säger han.

Också rattkälke är kul att åka.

– Med den kan man bromsa så att det blir helt slätt efter, säger han.

Bästa backen

Barnen i daghemsgruppen Solen gillar pulkabacken strax intill daghemmet Labyrinten i Karis centrum. Hit kommer de oftast och åker också när de inte är på dagis.

– Den är flat och slät och så har den hopp, säger Karl-Arthur Finnberg.

– Här går pulkan som en rallybil, säger Rami Bouktouf.

Får man inte ont i baken då det hoppar?

– Nääää!

På vintern finns det mycket kul att göra, utom att åka pulka. Åka skridskor och skidor är kul men lite jobbigt. Men det finns ju mer.

– Klättra på snöhögar, säger Alvin Sundström

– Kasta snöbollar, säger Karl-Arthur Finnberg.

– Leka snöhus, säger Ann-Elvira Finnberg.

– Göra snöänglar, säger Lo Arvidsson.

Fast snöänglarna tycker inte alla är lika kul. Det händer liksom för lite när man gör dem. Och det kan vara lite bökigt att stiga upp ur dem utan att förstöra konturerna. Inga problem, säger Lo Arvidsson:

– Men man stiger ju bara inuti ängeln.

Tävla och vinn!

Var finns din bästa pulkabacke? Var går det undan, var är det barnvänligt? Berätta för oss var din bästa pulkabacke i Västnyland finns och delta i vår utlottning av fina pulkor, ett snöbräde och en stjärtlapp. Skicka in ett sms till numret 13526. Börja meddelandet med VN backe, därefter skriver du kort var backen finns och varför den är bra. Glöm inte ditt namn! Tävlingen gäller pulkabackar i Västnyland, från Kyrkslätt i öst till Hangö i väst. Det kostar 0,95 euro att skicka ett meddelande.

Västra Nyland lottar ut pulkorna bland dem som skickat in ett sms senast på torsdag, den 15 februari, klockan 10. Vinnarna meddelas i fredagens Västra Nyland. Vi publicerar också ett sammandrag över vilka backar läsarna tycker är de bästa i regionen.