Lunchkrögare sökes till Ekåsen

Bild: Arkiv

Ett utrymme i J-byggnadens andra våning på Ekåsen hyrs ut till en företagare som vill öppna lunchrestaurang där. De närmare 200 anställda på området behöver ett ställe i närheten där de kan äta lunch.

I oktober kommer Raseborgs stadshus verksamhet att flyttas till Ekåsen. Även andra lokaler i området hyrs ut bland annat som lagerlokaler eller utrymmen för föreningar. Nu önskar staden en lunchrestaurang till området.

– Det skulle behövas ett ställe där personalen som jobbar på området kan gå och äta lunch, säger fastighetschef Catharina Lindström.

Staden hyr därför ut ett utrymme i J-byggnaden åt en företagare som är villig att starta en lunchrestaurang där. På området finns runt 200 anställda och hyresgästen väljs ut utifrån offert och verksamhetsplan.

– Som krav har vi att det finns två olika lunchalternativ per dag, det ska bjudas på någonting vegetariskt och någonting glutenfritt, säger Lindström.

Hon säger att lunchrestaurangen ska erbjuda lunch åtminstone alla vardagar, men att företagaren sedan själv får bestämma när och för vem restaurangen är öppen och om företagaren väljer att driva egen catering utanför lunchrestaurangen. Offerten ska lämnas in senast den 15 augusti och staden vill att lunchrestaurangen öppnar den första december i år.

– Det är en del att ordna även om företagaren väljs i början på hösten, säger Lindström.