Lugnt på havet under midsommarhelgen

Bild: Arkiv

Midsommarhelgen har löpt lugnt på havet i år. Gränsbevakningen har endast behövt hjälpa några båtar med tekniska problem men inga grundstötningar.

Enligt Sammy Grefberg som är stationschef på västra Nylands gränsbevakning har båtfolket varit uppmärksamma på väderleksrapporten och varit försiktiga med stormen under midsommarafton.

– Det har varit en väldigt lugn midsommar och de båtfarare man har träffat har varit glada och haft all utrustning i skick, säger Grefberg.

I samarbete med räddningsverket har gränsbevakningen hjälpt till i några fall där personer halkat på hala klippor, men inga allvarliga olyckor har ändå skett. En person misstänks för roderfylleri i Ekenäs, men i övrigt har det varit lugnt även på den fronten.

På torsdagen då många sommargäster tog sig ut i skärgården låg en tjock dimma mellan Helsingfors och Ingå, men inte heller den har skapat några problem. Under fredagens storm höll sig de flesta inomhus och först senare mot natten då vinden lade sig tändes några midsommarbrasor.

– Inga större bränder där vår hjälp skulle ha behövts skedde under helgen, säger Grefberg.

Mer läsning