Lördag och Lions loppmarknad

Populärt. De allra ivrigaste besökarna släpptes in på området redan efter tolv, en timme före själva loppmarknaden började. Bild: Roni Kuronen

Lions Club Tenala Bromarf ordnade på lördagen sin traditionella loppmarknad för fyrtiofemte året i följd.

Lions Club är en internationell hjälporganisation vars inkomster går oavkortat till välgörenhet. Den årliga loppmarknaden i Tenala är den lokala föreningens överlägset största evenemang. Inkomsterna från loppmarknaden utgör omkring nittio procent av föreningens årliga tillgångar.

Johan Holmström är president för Lions Club i Tenala och Bromarv. Enligt honom kan man göra mycket gott med de pengar som samlas in.

– Pengarna används för att stöda lokal verksamhet, samt internationell välgörenhet som moderföreningen Lions Club International stöder, säger Holmström.

Som några exempel nämner Holmström stipendier för studerande, cykelhjälmar för förskolebarn, internationella katastroffonder, och servicehem i både Tenala och Bromarv.

– En stor sak för oss har varit att anställa en person till äldreboendet i Tenala och en till Bromarv, vars uppgift inte är att hjälpa den övriga personalen, utan i stället att bjuda en guldkant i pensionärernas dagar och umgås med dem.

Utav lördagen väntar sig Holmström enbart en lyckad loppmarknad.

Sommartradition

För Helena Boxström hör loppmarknaden till de mest väntade sommartraditionerna.

– Jag har varit här varje år. Det har blivit en tradition, säger Boxström.

Ett år köpte Boxström en begagnad soffa på auktionen, andra år har hon köpt mindre saker som mattor och övriga inredningsartiklar till sommarstugan. I år har hon ändå andra planer.

– Jag hade bestämt att jag inte ska köpa något i år men får se hur det blir. Jag har inte i alla fall ännu lagt ögonen på något jag måste ha, säger Boxström.

Mer läsning