Lindholm upp på andra plats

Bild: Taneli Niinimäki

Ingåbon Emil Lindholm tog en fin klasseger när FM-serien i rally fortsatte under helgen. Sammanlagt är Lindholm på en andra plats.

Säsongens tredje FM-rally kördes i Joensuu och Emil Lindholm tog med kartläsaren Mikael Korhonen hem segern i FM1-klassen. Lindholm ledde totaltävlingen fram till den sista publiketappen, men där passerades han av japanska Toyota-föraren Takamoto Katsuta som vann med 0,8 sekunders marginal.

– Det var skönt att nå målet, för det var mycket snö. Det viktiga för oss var att vi vann vår egen klass, därför började jag inte riskera något på den sista etappen. Men förstås, 0,8 sekunder kunde jag säkert kunnat pressa bort, sade Lindholm i ett pressmeddelande.

För Lindholm som kör en Volkswagen Polo GTI R5 för GRX-teamet var det nu den andra segern i FM1-klassen på två försök. Han avstod ett FM-rally på då han samtidigt körde det svenska VM-rallyt med fin framgång.

Trots att Lindholm kört ett rally färre än konkurrenterna är han en andra plats totalt med 59 poäng. Teemu Asunmaa leder med 62 poäng, medan Juha Salo är trea med 56.

FM-serien i rally fortsätter i slutet av maj i Riihimäki. Totalt består serien av sju tävlingar, den sista körs i slutet av september i Åboregionen.

Mer läsning