Lindholm elva i svenska rallyt

Emil Lindholm lyckades bra i Sverige. Bild: TIMO ANIS

Ingåbon Emil Lindholm lyckades utmärkt i helgens svenska VM-rally. Tillsammans med kartläsaren Mikael Korhonen kom Lindholm in på en elfte plats totalt och blev tvåa i sin klass. Placeringarna är de bästa Lindholm nått i dylika sammanhang.

Skodaföraren Lindholm förlorade med fyra minuter till segrande britten Elfyn Evans, medan esten Ott Tänak var tvåa. Rallyts stora överraskning var trean, finländaren Kalle Rovanperä som med sin Toyota blev den yngsta pristagaren i VM-seriens historia.

För Emil Lindholm – som kör för GRX-teamet – blev det alltså en elfte plats totalt. I WRC3-klassen förde han dessutom en hård kamp om segern mot Jari Huttunen som vann med fem sekunder.

I fjol blev Lindholm tolva i det svenska rallyt och trea i sin klass. Nu förbättrade han i båda med ett pinnhål och var ju dessutom bara en placering från att ta poäng i VM-serien.

– Det att vi är nästsnabbast i vår klass var det viktigaste för oss och så var det ett extra plus att vi var med i segerkampen hela tiden, sade Lindholm i ett pressmeddelande.

Mer läsning