Leif Jakobsson ny styrelsemedlem i Konstuniversitetets stödstiftelse

Kulturfondens ex-direktör har under de senaste åren satsat på styrelsearbete. Bild: Jenny Blomqvist/SPT

Kulturfondens tidigare direktör Leif Jakobsson har fått ett nytt styrelseuppdrag i Konstuniversitetets stödstiftelse.

Filosofie magister Leif Jakobsson har utsetts till styrelsemedlem i Konstuniversitetets stödstiftelse. Konstuniversitetets styrelse utsåg nya medlemmar i stödstiftelsen på sitt styrelsemöte den 22 maj.

På samma möte utsägs även filosofie och politices magister Anna Herlin till styrelsemedlem i stödstiftelsen.

–  Vi är mycket glada över att kunna välkomna två erfarna stiftelse- och kulturpåverkare i vår stödstiftelses styrelse. Jag anser att Anna Herlins och Leif Jakobssons breda kännedom om konst- och kulturfältet kommer att ge oss nya infallsvinklar, säger Konstuniversitetets rektor Jari Perkiömäki i ett pressmeddelande.

Herlin har tidigare arbetat bland annat vid Konstuniversitetets Bildkonstakademi och John Nurminens stiftelse. För närvarande är hon utvecklingsdirektör vid Tiina och Antti Herlins stiftelse.

Leif Jakobsson har verkat som direktör för Svenska Kulturfonden åren 2012–2018 och som ordförande för Centralkommissionen för konst åren 2010–2012. Sedan 2018 har Jakobsson fokuserat på styrelsearbete bland annat vid Finlands Nationalopera, Nordens hus i Reykjavik och Finlands kultur- och vetenskapsinstitut i London.

Övriga styrelsemedlemmar i stödstiftelsen är vice ordföranden för Konstuniversitetets styrelse Astrid Thors, studentrepresentanten i Konstuniversitetets styrelse Sofia Suomalainen och rektor Jari Perkiömäki.

Konstuniversitetets stödstiftelse grundades 2018 med syftet att stödja Konstuniversitetet och dess akademier samt akademiernas verksamhetsförutsättningar och studerande.

Mer läsning