Laura Lundström

Bild:

Sedan slutet av 2017 har jag har frilansskrivit om konst- och fotoutställningar och gjort intervjuer som har med konst att göra till Västra Nyland. Till vardags jobbar jag på Melles hälsoshop och jag har precis startat mitt företag Queen Kombucha.

Båda verksamheterna har med naturlig hälsa att göra, något som intresserar mig mycket. På sätt och vis tycker jag att även konst har med hälsa att göra – näring för själen!

Jag har alltid tyckt att konst är så viktigt för hela samhället, trots att det kan uppfattas som en lyxaktivitet eller ett lättjefyllt tidsfördriv för någon.

Jag tänker att konst påverkar oss och kan förmedla viktiga budskap på ett subtilt, nästan omedvetet plan. Därför känner jag mig extra engagerad när jag får skriva om en utställning som tar fram samhälleliga frågor, som asylpolitik, korruption, feminism och andra livsviktiga ämnen.

Mitt intresse för konst och kultur bottnar i min barndom. Genom en uppväxt med en förälder som var bildkonstnär och en annan som var konstengagerad journalist har konst i olika former alltid varit närvarande och tillgängligt för mig. Jag har själv målat och tecknat i olika tekniker, jobbat med keramik och textil och det känns naturligt för mig att kommunicera i bild.

Jag är utbildad merkonom och textilartesan men har även studerat till qigonginstruktör, det vill säga läst kinesisk medicin. Jag har studerat konst på Västra Nylands Folkhögskola och formgivning på Yrkeshögskolan Sydväst (numera Novia) i Åbo. Jag försöker nu också få min tid att räcka till att läsa konstvetenskap på Öppna universitetet vid ÅA.

Mer läsning