Lars Soncks Hangöbostad säljs med lyxtillställning

Visas. Jari Ahlqvist och Ira Linnéa von Witte från Designapoteket, Hangös stadsdirektör Denis Strandell och fastighetsmäklare Malin Fagerlund bjuder in till visningen av nyrenoverade arkitekten Lars Soncks bostad i Hangö nästa vecka. Bild: Peter Lundqvist-Designapoteket Ab

En mäklarbyrå testar ett lyxkoncept för att sälja en värdelägenhet i Hangö – arkitekten Lars Soncks lägenhet närmare bestämt.

Arkitekten Lars Soncks bostad i Hangö från slutet av 1800-talet anses ha ett kulturhistoriskt värde och har renoverats i tre år.

Lägenheten på 141 kvadratmeter har förnyats i enlighet med husets sekelskiftesanda men med tillägg av "luxuösa bekvämligheter".

Lördagen den 4 juli kommer den till försäljning via en cocktailtillställning där hugade köpare bjuds på mousserat franskt vin, underhållning och utlottning av exklusiva presenter.

Också Hangös stadsdirektör Denis Strandell deltar med ett anförande.

"Soncks hus i Hangö förtjänar bara det bästa", säger byggnadsvårdsexperten Jari Ahlqvist på företagen Designapoteket och Byggnadsapoteket i ett pressmeddelande.

Utgångspriset är 505 000 euro

Tillställningen har klädkod och kräver förhandsanmälan.

Enligt pressmeddelandet förutsätts "ett genuint intresse, engagemang och finansiell kapacitet till ett kvalitativt Hangöboende". Lägenheten säljs genom anbudsförfarande och utgångspriset är 505 000 euro.

Lars Sonck var en av Finlands främsta arkitekter kring sekelskiftet.

Till hans kändaste verk hör Berghällskyrkan i Helsingfors, presidentens sommarresidens Gullranda i Nådendal och Jean Sibelius residens Ainola i Träskända.

Mer läsning