Långström och Stenström var i rekordform

Bra resultat. Bland annat Joni Stenström sköt fint under FM. Bild: Jesper Sundström

Sebastian Långström och Joni Stenström sköt nya personliga rekord under finländska mästerskapen på miniatyrgevär och pistol i Salo. Stenström inkasserade också en individuell medalj när han var trea på 3x40 skott.

På lördagens 3x40 skott var Kyrkslätt SF:s Sebastian Långström bäst i grundserien med 1 164 poäng, nytt personbästa. RS-skytten Joni Stenström sköt endast 1 141 poäng, men kom till finalen. Där slutade han på en tredje plats efter en jämntjock prestation.

Långström fick nöja sig med en sjätte plats, finalen gick inte lika bra som grundserien. Segrade gjorde Cristian Friman och tvåa var Juho Kurki. RS-laget, med Joni Stenström, Robin Stenström och Lasse Voutilainen, var fyra. De två sistnämnda sköt 1 120 respektive 1 100 poäng.

Finalplatser på liggande

På liggande var både Stenström och Långström i finalen och båda sköt personliga rekord. I grundserien hade Stenström 623,4 poäng och Långström 621,8 poäng, med det var de tvåa och trea. Christian Friman vann.

Finalgränsen var för finländska mått mycket hård, 619,9 poäng. I finalen blev Långström sedan sexa och Stenström sjua. Det var den 49-årige hemmaskytten Tero Hovila som vann. Robin Stenström, RS var 20:e med 613,5 poäng.

Lagmedaljer för KSF:s damer

KSF knep tre lagmedaljer under veckoslutet – ett silver och ett brons på 3x20 skott och ett silver på liggande. På 3x20 skott tog KSF:s första lag silver, laget bestod av Henna Viljanen, Jenna Kuisma och Aina Kivi.

Individuellt var Viljanen var bäst av trion och tog sig till final som sista dam med 571 poäng. I finalen blev hon åttonde. Tävlingen vanns av Pauliina Frilander-Soini.

KSF:s andra lag var trea med uppställningen Petra Liljeberg, Sandra Moring och Melinda Moring. Etta i lagtävlingen var Isokyrön Metsästys ja Ampumaseura.

På liggande var sedan KSF:s första lag tvåa med skyttarna, Henna Viljanen, Jenna Kuisma och Petra Liljeberg. Individuellt var Viljanen igen bäst när hon var 11:e med 610,3 poäng, Petra Liljeberg var tätt efter på tolfte plats med 609,7.

Fagerström nia på pistol

Therese Fagerström, RS, kom två gånger in på en nionde plats i Salo. Fagerström var nia på sportpistol och på standardpistol. På sportpistol sköt Fagerström 546 poäng och missade finalen med fyra poäng. Sophia Arrakoski, RS var 25:e med 457 poäng.

På standardpistol sköt Fagerström 487 poäng. Nu hade Arrakoski 446 poäng och var 13:e. Ritva Karri vann med 553 poäng. Också Tobias Lindgren deltog från RS och var 26:e på klenpistol och 36:e på standardpistol.

Mutka vann allt

RS-skytten Jouko Mutka vann varje tävling i klassen A70 när oldboys-FM på rörligt mål avgjordes i Kuopio. Alla gånger sköt Mutka dessutom nytt finländskt rekord i klassen.

På dubbelskottet hade Mutka 358 poäng och distanserade tvåan med 38 poäng. På 50 meter sköt Mutka 360 poäng både på normalloppet och på blandloppet. Bertel Holmström deltog i klassen A60 och var nionde på älg dubbelskott.

Qvarnström tionde i trap-FM

Micaela Qvarnström från RS träffade 52 av 75 lerduvor i trap-FM i helgen. Qvarnström skulle ha behövt nio träffar till för att nå finalen. Guy Finnberg, RS var 53:e i herrklassen med 90 träffar av 125.

Mer läsning