Långström blev tvåa

Bild: Joni Stenström

Sebastian Långström från Kyrkslätt Skytteförening knep en fin andra plats i årets första världscuptävling för junior i Sydney, Australien. Långström var andra på 3x40 skott med miniatyrgevär.

– Jag hade en liten förväntning om medalj, sade en mycket nöjd Långström efter tävlingen på fredagen.

I grundserien var Långström tredje bäst när han sköt 1 157 poäng. Zalan Pekler från Ungern var bäst med 1 165 poäng, finalgränsen landade på 1 140 poäng. Långström gjorde stabilt jobb på knästående och liggande, han tappade sedan lite på stående. Finalen är en helt ny tävling, där jobbade Långström otroligt bra på stående och steg från fjärde till andra. Changhong Zhang från Kina var ändå för svår, deras resultat efter 45 skott var 448 för Långström och 451,6 poäng för Zhang. Pekler tog brons.

– Jag är nöjd med dagens liggande skytte och tekniskt sett är jag nöjd med det stående skyttet i finalen tekniskt, sade Långström.

10:e på luftgevär

Långström var tionde på luftgevär i Sydney. Långströms resultat löd 618,7 poäng. Finalgränsen var 619,6 poäng, så nära var Långström. Etta i grundserien var Zhang som segrade på 3x40 skott, han sköt 624,7 poäng. Yuqi Liu från Kina segrade till slut efter finalen.

Stenström fjärde i Eskilstuna

Raseborgs Skyttars Joni Stenström tävlade i en Sweden GP-deltävling i Eskilstuna under veckoslutet. Stenströms bästa placering var en fjärde plats. Den tog Stenström på luftgevär när han i grundserien var tredje med 620,8 poäng, men i finalen tappade han alltså en plats. Landslagskollegan Juho Kurki segrade, Kurki var också bäst i grundserien med 624 poäng.

På 3x40 skott var Stenström sjätte när han i grundserien sköt 1 157 poäng. Finalen var mycket högklassig och Karl Olsson segrade på nytt svenskt rekord. Bäst i grundserien var Simon Claussen från Norge med mycket fina 1 181 poäng. På liggande var Stenström tolfte efter att han skjutit 619,8 poäng. Här var Claussen bäst igen, han sköt 625,2 poäng.

Mer läsning