Lång paus över för HIK

Sista utpost. Kristofer Karlsson har haft mycket jobb i HIK-målet och gjort det bra. HIK är dock kvar på sista plats i tabellen. Bild: Thomas Sundström

HC HIK återvänder på lördag till FM-ligan i herrhandboll efter en lång julpaus. För motståndet hemma i Hangö står Sjundeå IF.

De flesta av FM-ligalagen återvände till seriespelet redan under den förra helgen, men HC HIK kommer alltså till spel först en vecka senare. Den 19 januari man får besök av Sjundeå IF.

– Det kan bli en intressant match. När vi möttes i höstas i Sjundeå gjorde vi en mycket bra första halvlek, men orkade sedan inte distansen ut, säger Hangölagets tränare Petter Forsström.

SIF vann till slut den matchen med 31–21 och tillfogade HIK ytterligare en förlust i raden. Totalt har det blivit tretton stycken och HIK är enda lag i serien utan poäng.

– Förstås är det ett tufft läge. Vi har haft litet otur med skador och inte minst Nikola Zujics fingerskada var en tung motgång. Sedan har det också varit litet så att vi inte fått fram det bästa i de matcher som vi på papperet haft de bästa chanserna i, säger Forsström.

Bra läge

Zujic missade nu flera matcher, men återvände – för halv maskin – till planen precis före jul. För HIK är han lagets absoluta nyckelspelare och var trea i skytteligan då man gick till julvila.

– Vi hade sedan en lång paus och den har också hjälpt Nikola. Inte heller i övrigt har vi några större skadeproblem, i det avseendet är läget bra.

Samtidigt talar det mesta för att HIK:s säsong är inne på målrakan. Till en plats bland de åtta bästa – som medför fortsatt spel i den nedre slutserien – skiljer nu sex poäng.

– I teorin finns förstås alla chanser, men det är nog ganska tufft. Vi borde vinna minst tre matcher och det är kanske inte helt realistiskt, säger Petter Forsström.

Intressanta matcher

Uppgiften underlättas inte av att HIK förutom tabellsexan SIF också möter topplagen Cocks och Dicken. Däremot är de två avslutande hemmamatcherna mot Atlas och Pargas IF mycket intressanta – det är de två lag som ligger närmast före HIK i tabellen med sex respektive fyra poäng.

– Det är två matcher vi verkligen satsar på och där borde vi ha alla chanser. Vi är helt klart ute efter poäng, säger Petter Forsström.

I lördags möttes för övrigt Atlas och PIF i Vanda i en av seriens hittills mest viktiga matcher. Atlas vann med ett mål och kopplade ett starkt grepp om en plats bland de åtta bästa.

HIK har spelat 13 matcher och förlorat alla. Målskillnaden är 254–385.

HIK:s jämnaste match hittills är hemmamatchen mot Åbo IFK (22–24).

HIK:s återstående matcher: 19.1: SIF (hemma), 26.1: Dicken (borta), 2.2: Atlas (hemma), 4.2: Cocks (borta), 13.2: PIF (hemma).

Mer läsning