KyIF måste vinna på onsdag

Nu är goda råd dyra. Johanna Degerth och KyIF måste vinna på onsdag kväll. Bild: Thomas Sundström

Kyrkslätt IF förlorade den första kvartsfinalen mot Grankulla IFK. GrIFK vann med 18–15 i hemmahallen och kan avgöra matchserien i följande match.

GrIFK och KyIF drabbade samman på måndagskvällen. Matchen utvecklades till en jämn historia och i första halvleken ledde aldrig något av lagen med mera än två mål.

I den 18:e minuten var ställningen 5–5 och ett par minuter senare ledde GrIFK med 6–5. Efter det följde en målsnål period men under halvlekens avslutande ögonblick sågs några mål.

Närmare bestämt tre stycken och de betydde att GrIFK ledde med 8–6 i paus.

– Det var verkligen jämnt i dag men jag väntade mig en match där två hårda försvar mötte varandra. Dessutom spelade båda lagens målvakter bra, säger KyIF-tränaren Tomas Mecklin.

Inte heller andra halvleken blev målrik men det var GrIFK som fortsättningsvis höll i taktpinnen. Med 20 minuter kvar av matchen ledde hemmalaget med 12–8 och en stund senare var ställningen 14–10.

KyIF gav inte slaget förlorat och när matchuret visade 54.39 kvitterade Felicia Grönholm matchen till 15–15. Men dustens avslutande tre mål gjordes av GrIFK som vann med 18–15.

– När GrIFK gick till 14–10 hade vi en sämre sekvens där vi tappade en del bollar i anfallet medan de utnyttjade sina lägen. Efter det hittade vi tillbaka till vårt spel men i slutet klarade GrIFK på nytt av att ta ledningen, säger Mecklin.

Lagen möts i Kyrkslät på onsdag kväll och då måste KyIF vinna för att hålla matchserien vid liv.

– Det är en fördel att vi får spela i vår bekanta hall och inför vår hemmapublik. Det kunde ha gått hur som helst i dag och vinner vi på onsdag är allting igen öppet med tanke på fortsättningen, säger Tomas Mecklin.

GrIFK-KyIF 18–15 (8–6)

GrIFK: Carolina Rehnberg 5, Irina Jalkonen 4, Sophia Böckelman 3, Matilda Ohvo 2, Emelie Berglund 2, Anette Salonen 1, Linnea Harms 1

KyIF: Johanna Degerth 4, Jessi Laasio 4, Elin Männikkö 3, Susanna Arvekari 1, Felicia Grönholm 1, Carla Ström 1, Emmi Koljonen 1