KyIF förlorade premiären

Ingrid Degerth inledde FM-serien med att göra fem mål. Bild:

Det blev inte helt oväntat en premiärförlust för Kyrkslätt IF i FM-serien i damhandboll. Dicken vann på tisdag kväll hemma i Britas med 31–18.

KyIF och Dicken inledde nu FM-serien för sin del och som väntar var Dicken steget före. Den förra säsongens silverlag vann till slut med tretton mål.

– Men som helhet gör vi ingen dålig match. Men Dicken är förstås bra och sedan har vi heller inte den bredd som behövs. Vi orkar inte till slut, sade KyIF-tränaren Sebastian Aarnio.

KyIF hände nu med i tio minuter, men efter att Ingrid Degerth kvitterat till 4-4 fick KyIF vänta i över en kvart på nästa mål. Då hade Dicken redan gått loss till 10–4.

Från det fanns det ingen väg tillbaka. Dicken ledde 14–6 i paus och i andra halvlek höll man undan. Hemmasegern skrevs till 31–18.

I Dicken var Tove Salokivi mest effektiv med åtta mål. I övrigt fördelades målskyttet jämnt.

Hos KyIF kretsade det mesta kring trion Ingrid Degerth, Anu Pihlström och Fanny Axberg. Trion stod för 15 av lagets 18 mål.

För KyIF fortsätter serien på söndag. Då får man besök av Grankulla IFK i en på förhand sett betydligt jämnare match.

– På papperet ser det intressant ut, men vi får se hur det går, sade Aarnio.

Dicken: Tove Salokivi 8, Mia Åstrand 4, Emilia Valkamo 3, Malena Heikkinen 3, Linn Wentzel 3, Anna Lindahl 2+1, Anna Westerlund 2+1, Janica Sjöström 2, Jessika Gammals 1, Catarina Nyberg 1

KyIF: Ingrid Degerth 5, Anu Pihlström 4+1, Fanny Axberg 4+1, Emmi Paajanen 2, Aini Salminen 1.

Mer läsning