KyIF förlorade mot ÅIFK

Hemmaförlust. Jessi Laasio var KyIF:s bästa målskytt men hennes lag förlorade mot ÅIFK. Bild: Thomas Sundström

Ellen Norrgrann gjorde 14 och Ingrid Lindbom gjorde tio mål för Åbo IFK på onsdagskvällen. Det ledde till att Kyrkslätt IF till slut föll med 35–27 i hemmahallen.

KyIF klarade inte av att slå ÅIFK på onsdagen men det spelade samtidigt ingen roll. Laget visste redan innan matchen att de oberoende av hur det går vinner den nedre slutserien och får spela i kvartsfinalskedet.

För ÅIFK var matchen inte betydelselös då laget hade chans att sluta på andra plast. Kanske var det en orsak till att KyIF inte ledde en gång under matchens 60 minuter.

– Förstås visste vi om vad de hade för spelare och vi kände så klart till deras utgångsläge. Men det påverkade inte oss utan vårt spel var lite si och så i dag. Ibland fungerade det bra och ibland inte, säger KyIF-tränare Tomas Mecklin.

ÅIFK kunde rycka redan från start men visserligen ledde inte Åbolaget särskilt överlägset. Fast det räckte ändå till för att hålla KyIF på behörigt avstånd.

Lagom till pausen hade hemmalaget kommit tillbaka till 17–15, men i början av andra halvleken tog ÅIFK ledningen med fem bollar. I den 44:e minuten ledde gästerna med 28–21 och när slutsummern gick hade ÅIFK vunnit med 35–27.

– Med tanke på fortsättningen finns det saker att arbeta på men samtidigt har vi under hela säsongen fokuserat mycket på vårt försvar. Det i sin tur betyder att vi, så att säga, har en stor verktygslåda på det området, säger Mecklin.

Tränaren kunde också delge en mycket dålig nyhet. Knäskadan som Ingrid Degerth drog på sig i söndagens match är av det värre slaget.

– Det främre korsbandet och menisken är av, sidoledbandet är inte av men det är skadat. Hon kommer att vara ur spel i åtta månader eller mera och det är så klart tråkigt. Men Ingrid är en stark människa och jag vet att hon kommer jobba hårt för att komma tillbaka.

KyIF-ÅIFK 27–35 (15–17)

KyIF: Jessi Laasio 8, Johanna Degerth 6, Liisa Holopainen 4, Elin Männikkö 3, Karolina Kaivola 2, Matina Keserci 2, Carla Ström 1