KyIF åkte på storstryk mot Dicken

Tungt. Fanny Axberg var en av fem KyIF-målskyttar i förlustmatchen mot Dicken. Bild: Jesper Sundström

Det gick inget vidare för KyIF när Dicken besökte Kyrkslätt i söndags. Gästerna vann med fula siffror.

Precis som för ett år sedan inledde KyIF FM-serien med att möta de regerande mästarna Dicken i den första omgången. Det gick inte särskilt bra. Dicken tog kommandot från start och körde mer eller mindre över sin motståndare.

Johanna Degerth gjorde 1–1 för hemmalaget i andra minuten men sedan dröjde det länge innan KyIF nätade på nytt. Matchuret visade 13.58 när Tove Salokivi förde upp Dicken i 10–1 och en dryg minut senare gjorde Fanny Axberg KyIF:s andra mål. Med andra ord var matchen över efter en knapp kvart.

– Försvarsmässigt var vi inledningsvis inte med i matchen. Vi stod stilla och vågade gå in i närkamper som vi borde ha gjort. Efteråt funderade vi på om det eventuellt berodde på nervositet eller om vi hade för stor respekt för motståndarna, säger KyIF:s tränare Tomas Mecklin.

I paus ledde Dicken med 19–5 och det fanns inte särskilt mycket att spela för under den andra halvtimmen. KyIF lyckades visserligen bättre i målskyttet men det värmde förstås föga i och med att Dicken fortsatte att ösa på.

När matchen var över hade KyIF förlorat med 32–13.

– Det här var en besvikelse. Jag hade trott att viljan skulle vara större och att attityden skulle vara bättre. Nu får vi gå genom matchen och fundera på vad vi skall jobba på. Men det fanns bra saker att ta med sig. Till exempel var försvaret bättre i andra halvleken och de avslutande tio minuterna var jämna, säger Mecklin.

Han säger också att hans lag vågade röra sig för fullt i slutet av matchen.

Cupmatch på torsdag

Dickens mål vaktades av Kira Itkonen som stod för 24 räddningar. Hon säger att Dickens insats var okej.

– Fast det var säsongens första match så kändes det inte nervöst. Jag är ganska säker på att jag inte tidigare har haft så här många räddningar i en FM-seriematch.

KyIF:s följande seriematch spelas i början av oktober mot BK-46.

– För oss är det bra att det blir en liten paus, den behöver vi. Vi har visserligen en cupmatch mot Atlas på torsdag men nu skall vi ta ett par steg tillbaka och fundera på hur vi skall gå vidare, säger Tomas Mecklin.

KyIF–Dicken 13–32 (5–19)

KyIF: Johanna Degerth 6, Jessi Laasio 4, Aini Salminen 1, Liisa Holopainen 1, Fanny Axberg 1.

Mer läsning